«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα”; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα» παραδέχθηκε κυνικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του παραιτηθέντα υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στις οποίες είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οι επίμαχες δηλώσεις στο 12:38:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή Γεωργιάδη στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και Μητσοτάκη

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας». Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως ‘αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς’» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει» κατέληξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.