Κάλεσμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα να εμβολιαστεί, έκανε σε συνέντευξη της στην «Καθημερινή», η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να εμβολιαστούν. Πλέον καλούμε και τους μαθητές μας άνω των 15 ετών, καθώς δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού και σε αυτούς» δηλώνει, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του τείχους ανοσίας.

Μετά τη σιγουριά που εξέφρασε προ ολίγων ημερών ότι θα λειτουργήσουν όλα κανονικά από τον Σεπτέμβριο για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στη σημερινή συνέντευξη της φάνηκε πιο φειδωλή. «Συζητάμε με τους ειδικούς και εξετάζουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών», είπε σε σχετική ερώτηση.

«Απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση» με φόντο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μεγάλο ενδιαφέρον προκύπτει και στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με την υπουργό να επισημαίνει ότι «θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση» και να συμπληρώνει ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σχετικές ενημερωτικές συνεδρίες για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή στην αξιολόγηση θα είναι υποχρεωτική, προσθέτοντας ότι προβλέπονται συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός.

Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο της Καθημερινης αναφέρει:

“Περικοπή μισθού σε όσους αρνούνται την αξιολόγηση – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Σχετικά με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας λέει μεταξύ άλλων ότι «είναι μείζονος σημασίας για εμάς οι νέοι μας να έχουν πραγματικές επιλογές, γι’ αυτό και μέλημά μας από την πρώτη ημέρα στο υπουργείο είναι να ανοίγουμε δρόμους για τους νέους μας».