Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής στηλιτεύει την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών συνθηκών. «Τις τελευταίες ώρες έχουμε γίνει όλοι μας μάρτυρες της τεράστιας γύμνιας του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής διοίκησης που αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτά τα καιρικά φαινόμενα και να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της λαϊκής περιουσίας» τονίζει και χαρακτηρίζει «εγκληματική» την αδιαφορία της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης.

«Η έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Και, όλα αυτά τη στιγμή που για μια ακόμα φορά μας έδιναν διαβεβαιώσεις ότι είναι πανέτοιμοι» αναφέρει η παράταξη παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία: «Στον 4ο παιδικό σταθμό να τρέχουν νερά από τα ταβάνια και να πέφτουν σοβάδες. Στο 8ο νηπιαγωγείο, που είναι ένας ακατάλληλος χώρος, ο προαύλιος χώρος με το container να έχει πλημμυρίσει. Μάλιστα, αυτά, όταν πριν από λίγες μέρες οι γονείς του νηπιαγωγείου με επιστολή τους προς τον Δήμο είχαν καταθέσει τα προβλήματα. Στα σχολεία τα φρεάτια δεν έχουν καθαριστεί και “τρέχανε” τελευταία στιγμή. Αυτά όταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας σε ερώτηση για το πώς ξεκινά το σχολικό έτος απάνταγε ότι όλα πάνε καλά!Και ο κατάλογος συνεχίζεται: δρόμοι ξηλωμένοι στη πόλη όπως στη Νάξου, οι δρόμοι στην Πάνω Καισαριανή μετατράπηκαν σε ρέματα, ο χώρος που στεγάζεται η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας πλημμύρισε βάζοντας εμπόδια ώστε να βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.