Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι θα πρέπει παρά την προεκλογική εκστρατεία «να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψουμε εθνικά και να περάσουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι είμαστε ενωμένοι έναντι οποιουδήποτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας ότι εμείς θέλουμε ειρηνικές σχέσεις, στο όνομα του διεθνούς δικαίου», ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την ΕΕ.

Ερωτηθείς για τις κινήσεις του ΚΙΝΑΛ αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τόνισε ότι «εμείς ποτέ δεν πήγαμε την χώρα στα βράχια, αλλά ο Κ. Καραμανλής την πήγε. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα απολογηθεί για αυτές του τις εγκληματικές, θα έλεγα, πράξεις». Προσέθεσε ότι και ο Α. Σαμαράς πήγε την χώρα στα βράχια αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα, κάνοντας λόγο και για ευθύνες του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «δεν είμαστε εμείς που πρέπει κάποιος να εγκαλεί. Εμείς έχουμε πει και έχουμε δείξει ότι είμαστε υπέρ της συνεννόησης. Γιατί να μην συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και με εμάς, αλλά όχι μόνο, αλλά στο πλαίσιο μιας Εθνικής Κυβέρνησης. Ίσως μια τέτοια συνεργασία δείξει σε όλους μας ότι η χώρα χρειάζεται κανόνες». Αναφορικά με την ρήξη της σχέσης ανάμεσα στη Φ. Γεννηματά και τον Β. Βενιζέλο επισήμανε ότι είναι «απόφαση και δικαίωμα της Φ. Γεννηματά» η μη χρησιμοποίηση του Β. Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε ότι «η απόφαση μας να είμαστε ανεξάρτητη αντιπολίτευση, πρέπει να είναι κεντρική μας γραμμή. Χάσαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ούτε κοιτάξαμε τα αίτια, αλλά και συγκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια που μας έφεραν στο μνημόνιο. Δεν είναι προσωπικά ο Καραμανλής που ευθύνεται, αλλά οι ασθένειες που υπάρχουν στο σύστημα και επέτρεπαν σε έναν Καραμανλή να αυθαιρετεί και να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στην χώρα», ενώ σημείωσε επίσης ότι «δημιουργήσαμε ψευδαίσθηση στον κόσμο για το σκίσιμο τον μνημονίων και μια μοιρολατρία γιατί αυτό δεν έγινε».

Τέλος, επισήμανε ότι επιτυχία για το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές θα είναι να έχουμε μια δυνατή φωνή, μια ενισχυμένη φωνή και να μπορούμε να χτίσουμε τον νέο μέτωπο της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης, που πάντοτε δουλεύει για την πρόοδο της χώρας, στην φωτεινή πλευρά της ιστορίας και να μπορέσουμε να επαναπατρίσουμε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν εκεί, αλλά απογοητεύτηκαν».

https://www.youtube.com/watch?v=X-NpR1xLVp4