Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε πως «Έτσι είναι» στην τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι πρόκειται για «ήττα» και το ότι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα απάντησης καθώς η Ελλάδα «έπρεπε να το παλέψει όταν το θέμα συζητείτο στην Επιτροπή. Βγήκε η απόφαση; Τελείωσε!».

«Στην κατάθεση των εμπορικών σημάτων υπάρχει μια διαδικασία προβολής αντιρρήσεων από ενδιαφερόμενο μέρος (ιδιώτη) και ένας αυτεπάγγελτος έλεγχος όπου πρέπει και εκεί μπορούν να διατυπωθούν αντιρρήσεις, για τους λόγους που προβλέπει ο νόμος περί σημάτων. Αυτός ο αυτεπάγγελτος έλεγχος προφανώς δεν διενεργείται ούτε από τον κ. Παπαθανάση ούτε από τον κ. Σχοινά, αλλά από αρμόδιο υπάλληλο της διοικητικής επιτροπής σημάτων», προσέθεσε, σε μια προσπάθεια να μαζέψει την αρχική του αντίδραση.

«Αυτό το γεγονός, ότι δεν ασκήθηκε ορθός έλεγχος από την συγκεκριμένη υπηρεσία, ώστε να προβληθούν οι αντιρρήσεις πριν την αποδοχή του σήματος, δεν τελειώνει την διαδικασία των αντιρρήσεων … υπάρχει πρόσθετο στάδιο στο οποίο και μετά … μπορεί εν συνεχεία να προβληθεί αντίρρηση. Υπάρχει διαδικασία προσφυγής την οποία θα ενεργοποιήσει η ελληνική διοίκηση», είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «υπάρχουν ένδικα μέσα τα οποία θα ασκηθούν. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα θα την κερδίσει αυτή την προσφυγή», ανέφερε.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει αβλεψία της συγκεκριμένης υπηρεσίας» παραδέχθηκε, καταλήγοντας πως «προφανώς και είναι απολύτως δικαιολογημένη και εύλογη η ανησυχία και η ευαισθησία, αυτονοήτως θα έλεγα …Τίθεται ζήτημα λειτουργίας της υπηρεσίας, είναι και πολιτικό ζήτημα. Αυτή η υπηρεσία, ακριβώς επειδή εμφάνισε αυτά τα προβλήματα, της έχει ήδη αφαιρεθεί αυτή η αρμοδιότητα σε χρόνο προγενέστερο και έχει μεταφερθεί στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας»,