Για «κυβερνητική παρέμβαση» με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κάνει λόγο η Καθημερινή σε δημοσίευμά της, ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί σε πρόσωπα για τη φύλαξή τους, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει αποστάσεις από τις προηγούμενες αποφάσεις της ΕΛΑΣ, και το φιάσκο που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ ζητήθηκε να καταρτιστεί «κατάλογος» με τα πρόσωπα που φυλάσσονται, καθώς και για τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξή τους, προσωπικό και οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις στις 24 Μαρτίου, απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περισσότερους από δέκα αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή, η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά τις πληροφορίες. «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε τότε η λιτή ανακοίνωση.

Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, και υπό το βάρος δημοσιευμάτων αλλά και της σύλληψης φωτορεπόρτερ που επιχείρησε να φωτογραφήσει τα οχήματα της φρουράς του παρουσιαστή, το Αρχηγείο της αστυνομίας διέρρευσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την εντολή του αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί φρουρά στον Μ. Φουρθιώτη, επιβεβαιώνοντας έτσι πως πράγματι φυλασσόταν από αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις διά στόματος του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε πληροφορίες για 14 αστυνομικούς και δύο θωρακισμένα οχήματα.

Πάντως, στο δημοσίευμα της Καθημερινής με το οποίο επιχειρείται να αποσυνδεθεί ο στενός πυρήνας της κυβέρνησης από τις αποφάσεις για τη φύλαξη του παρουσιαστή, αναφέρεται πως πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο για τέσσερις αστυνομικούς, ένα συνοδευτικό όχημα, μία μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ, καθώς «επιτήρηση στο σπίτι του», χωρίς να γίνεται γνωστός ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που του είχαν διατεθεί μέχρι σήμερα.

Διαρροή για απόσυρση της προσωπικής φρουράς του Φουρθιώτη – Απαντήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ