Κυβερνητική κάλυψη στην ακροδεξιά μάζωξη μέσω Μπογδάνου
Η κυβέρνηση «δεν βλέπει έτσι το ζήτημα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -παρέχοντας στην ουσία πολιτική κάλυψη- σχετικά με την παρουσία του Κ. Μπογδάνου στη χθεσινή ρατσιστική μάζωξη στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία παρευρέθηκε και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης. Αγωγή κατά του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού προανήγγειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή τις δηλώσεις του περί «ακροδεξιού λαϊκισμού της ΝΔ που συναντήθηκε με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ».
Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τον κ. Μπογδάνο για την παρουσία του στη ρατσιστική μάζωξη στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη στην οποία παρευρέθηκε και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είπε, ότι η κυβέρνηση «δεν το βλέπει έτσι το ζήτημα» και πρόσθεσε:
«Είδαμε δύο διαδηλώσεις. Αφήνω σε εσάς να κρίνετε ποια ήταν η αντισυγκέντρωση. Κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμεί».
Το απόσπασμα από την ενημέρωση:
Με «αγωγάρα» κατά Ψυχογιού απαντά ο Μπογδάνος
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης τοποθετήθηκε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή τη ρατσιστική μάζωξη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην πλατεία Βικτωρίας από «αγανακτισμένους κατοίκους» ενάντια στους πρόσφυγες.
«Στην Πλατεία Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης, βρέθηκαν μεταξύ των λίγων δεκάδων «αγανακτισμένων κατοίκων» που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη, ενάντια στους πρόσφυγες. Η συγκέντρωση αυτή, που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, συνάντησε ένα μαζικό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό, από εκατοντάδες άτομα που πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση, ενώ την τιμητική της είχε και η αστυνομική βία.
Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε στις δηλώσεις Ψυχογιού με απειλές για «αγωγάρα». Συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter σχολίασε «θα φάει μια ωραιότατη αγωγάρα ο Ψυχογιός να μάθει τί εστί συκοφαντία. “Μίσος και ρατσισμό” σύντροφε; Απόδειξέ το ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Θα φάει μια ωραιότατη αγωγάρα ο Ψυχογιός να μάθει τί εστί συκοφαντία. «Μίσος και ρατσισμό» σύντροφε; Απόδειξέ το ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τέλος η ανοχή. https://t.co/KFaVus4xtY
— constantinosbogdanos (@bogdanosk) July 15, 2020