Την παραδοχής της Εύας Καϊλή μετά τη σύλληψή της παραθέτει σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με τίτλο «QatarGate, η ομολογία της Εύας Καϊλή» και υπότιτλο τη δήλωσή της: «Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα».

Όπως αναφέρει το κείμενο, η ίδια μετά τη σύλληψη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει άλλους, τόσο τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, όσο και δύο ακόμη ευρωβουλευτές. Αυτή η ενέργεια θεωρήθηκε απόδειξη άμεσης εμπλοκής στο κύκλωμα και αποφασίστηκε η σύλληψή της, σύμφωνα με τα έγγραφα των βελγικών Αρχών που επικαλείται η εφημερίδα.

«Μπροστά στον Βέλγο δικαστή Μισέλ Κλεζ η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες, στις οποίες ενεπλάκη ο σύζυγός της, Φρατσέσκο Τζιόρτζιο και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι» αναφέρει η εφημερίδα και υποστηρίζει ότι η κα Καϊλή έχει καταγραφεί να είπε ευθέως ότι «είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. Ήξερα πως στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα».

Κατά τη Repubblica, η ίδια ήταν αυτή που έδωσε εντολή στον πατέρα της να απομακρύνει τα χρήματα από την κατοικία του ζευγαριού, ωστόσο η προσπάθεια του τελευταίου έληξε άδοξα με την σύλληψή του από τις βελγικές Αρχές έξω από κεντρικό ξενοδοχείο.Η επίσημη απολογία της για τα αδικήματα που περιγράφονται στην σχηματισθείσα εναντίον της δικογραφία αναμένεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η ίδια παραμένει κρατούμενη στο Βέλγιο.