Οι φωτογραφίες φέρονται να έχουν τραβηχτεί τη 10η Οκτωβρίου και απεικονίζουν συνάντηση μεταξύ του Α. Παντσέρι, του Φ. Τζιόρτζι και του υπουργού Εργασίας του Κατάρ. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι άνδρες μπήκαν στο ξενοδοχείο με άδειες βαλίτσες και βγήκαν με βαλίτσες γεμάτες χρήματα.

«Το “όχημα” των δωροδοκιών. Τα “μέσα” που εξασφαλίζουν τη διέλευση των χρημάτων. Ένα πρωτόγονο σύστημα, προγενέστερο των τραπεζικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους και των κρυπτονομισμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα La Repubblica για τη μέθοδο της δοσοληψίας μέσω βαλιτσών.

Πηγή: La Repubblica

Τα ντοκουμέντα προέρχονται από κάμερες ασφαλείας. Σε αυτά ο Παντσέρι φαίνεται να κυκλοφορεί στο ξενοδοχείο κρατώντας έναν φαινομενικά άδειο χαρτοφύλακα, ενώ ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι εμφανίζεται μαζί με την 20μηνών κόρη του. Δύο άνδρες από την αποστολή του Κατάρ τους υποδέχονται και τους συνοδεύουν μέχρι το σημείο της συνάντησής, στον τέταρτο όροφο.

Στο διάδρομο του 4ου ορόφου, φαίνεται κι άλλος άνδρας από το Κατάρ, ο οποίος ακολουθεί τον Παντσέρι σέρνοντας μία βαλίτσα τρόλεϊ. Μισή ώρα αργότερα, ο Τζόρτζι φεύγει από το δωμάτιο και κατεβαίνει στο χωλ αφήνοντας την κόρη του σε ένα άλλο άτομο, πηγαίνοντας πίσω στον τέταρτο όροφο.

Πηγή: La Repubblica

«Περνάει άλλη μια ώρα. Η συνάντηση τελειώνει. Ο Παντσέρι φεύγει από το ξενοδοχείο κρατώντας τον ίδιο χαρτοφύλακα που είχε στην είσοδο. Τώρα, όμως, επισημαίνεται από την Εισαγγελία με έναν ωραίο κόκκινο κύκλο. Γιατί; “Φαίνεται πιο γεμάτο”, γράφει η εισαγγελία των Βρυξελλών. Η υποψία των δικαστών, εν ολίγοις, είναι ότι αυτή ήταν μία από τις συναντήσεις όπου οργανώθηκε η παράδοση μετρητών. Από ένα καροτσάκι σε έναν χαρτοφύλακα. Ένα δοκιμασμένο σύστημα. (..) Διότι, όπως έχουν γράψει επανειλημμένα οι εισαγγελείς των Βρυξελλών, “στόχος της κλίκας ήταν το “argent”. Τα χρήματα» σημειώνει η La Repubblica.

Πηγή: La Repubblica