Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία πρόκειται να επαναξιολογήσει τις διμερείς σχέσεις της με την Τουρκία μετά την επίθεση στο αεροσκάφος, αλλά δεν προτίθεται να εξαπολύσει πόλεμο. Μάλιστα ενημέρωσε πως την Τετάρτη υπήρξε επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, δείγμα του ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως είπε στην συνέντευξη που έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, η Τουρκία είχε τα στοιχεία δείχνουν πως το μαχητικό που κατερρίφθη βρισκόταν σε συριακό εναέριο χώρο. «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες ότι η πράξη αυτή ήταν ακούσια. Μοιάζει πολύ με μια προσχεδιασμένη πρόκληση» τόνισε.

Συνεχίζοντας, δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον Φρανσουά Ολάντ να κλείσει τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ώστε να σταματήσει η τροφοδότηση των μαχητών, ενώ τόνισε πως πωλούνται πετρέλαιο και λάφυρα, ενώ σημειώνεται και εμπόριο οργάνων. «Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την τουρκική επιθετικότητα» σημείωσε ο Λαβρόφ ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία για συνεργασία με το «Ισλαμικό Κράτος».

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο  Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε πολύ περίεργες τις δηλώσεις μετά την συνεδρίαση που συγκάλεσε η Τουρκία, καθώς δεν εκφράστηκαν συλλυπητήρια για την κατάρριψη και επιχειρήθηκε η συγκάλυψη των πράξεων της Τούρκικης Αεροπορίας.