Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της λαϊκής αντίστασης στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα.

Τσάκισε την εικόνα της δήθεν κοινωνικής αποδοχής των συνταγματαρχών, της ήσυχης, ευημερούσας και ασφαλούς χώρας, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό των φυλακίσεων, της εξορίας, των βασανισμών και των δολοφονιών κομμουνιστών, κομμουνιστριών, δημοκρατών, απλών εργατών εργατριών και νεολαίων.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν συνέχεια των μεγάλων αντιφασιστικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων του λαού μας, αντλώντας εμπειρία από το ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του επαναστατικού ΚΚΕ, από τις οδομαχίες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας στα Ιουλιανά, κατάφερε να μετατρέψει την αυθόρμητη σε συνειδητή εξέγερση, δένοντας τον αγώνα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία με τον αγώνα για την πτώση της χούντας, το τέλος της Αμερικανοκρατίας, για μια Ελλάδα της Ανεξαρτησίας και της Λαοκρατίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ξανάφερε στην ζωντανή πολιτική πράξη την παρακαταθήκη όλων των μορφών πάλης του επαναστατικού και λαϊκού κινήματος, νόμιμες και παράνομες, ειρηνικές και δυναμικές, δείχνοντας τον δρόμο του σήμερα, την ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση του δικαιώματος τους, στην αντίσταση, στην αυτοάμυνα και στην αντιβία απέναντι στις κρατικές, παρακρατικές και φασιστικές επιθέσεις.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, αν και γεννήτορας και μήτρα των μαχητικών λαϊκών αγώνων της μεταπολίτευσης, δεν κατάφερε να περάσει στο στάδιο της παλλαϊκής αντιφασιστικής αντιιμπεριαλιστικής επανάστασης για μια σειρά από λόγους, με κύριο όμως την έλλειψη ενός επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος νέου τύπου. Έλλειψη που φτάνει ως τις μέρες μας και που μας επιβάλει καθήκον και χρέος τιμής, στα δολοφονημένα ταξικά αδέλφια μας, την συγκρότηση επαναστατικής κομμουνιστικής πανελλαδικής οργάνωσης. 50 χρόνια μετά, η επέτειος είναι ενταγμένη σε συνθήκες δομικής κρίσης του καπιταλιστικού, ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Ο μοναδικός επιτιθέμενος ιμπεριαλιστικός άξονας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, απειλεί την ανθρωπότητα με το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού Γ΄ παγκοσμίου πολέμου.

Το πολεμικό μέτωπο ΝΑΤΟ, φασιστών του Κιέβου με την Ρωσία, το πολεμικό κλίμα στην Απω Ανατολή με αιχμή το κράτος τρομοκράτη της Ταιβάν και την φασιστική Ν. Κορέα, η στήριξη του Σιωνιστικού κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που απειλεί με γενοκτονία την αντίσταση και τον λαό της Παλαιστίνης, βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η υποχώρηση του ευρωατλαντικού άξονα στην Ρωσο-Νατοϊκή σύγκρουση ,οι αντιιμπεριαλιστικές εξεγέρσεις στην Αφρική, η παλλαϊκή ένοπλη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης, παρά τις απαγορεύσεις και τις συλλήψεις, ακόμη και μέσα στις μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού, δείχνουν ότι όσο ηττάται το Νατοϊκό σφαγείο τόσο οι λαοί βγαίνουν στο προσκήνιο.

Το συγκροτημένο ευρωνατοϊκό κοινοβουλευτικό μαύρο μέτωπο, (Πασοκ, Σύριζα, Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες) με επικεφαλής την ΝΔ εκτελώντας τις εντολές της εξαρτημένης αστικής τάξης και των ξένων αφεντικών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, βυθίζουν την χώρα ακόμη περισσότερο στην εμπλοκή της στους ευρωνατοϊκούς πολέμους.

Στηρίζοντας το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, καθιστούν την χώρα πολεμικό στόχο. Κάτω από το δόγμα ‘’ είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία και την Παλαιστίνη ‘’ και ‘’ είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας ‘’ στοχοποιείται ο εχθρός λαός. Η ακρίβεια, η φτωχοποίηση, η ενεργειακή φτώχεια, ο εργασιακός μεσαίωνας απαιτούν το χτύπημα των δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Οι κρατικές κατασταλτικές συμμορίες ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, που λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου ξυλοκοπούν και τραυματίζουν την 16 χρονη αντιφασίστρια στο Ηράκλειο, που δολοφονούν τον 17χρονο Ρομά Χρήστο Μιχαλόπουλο, αποδεικνύουν ξανά και ξανά ποια είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής για τους ένστολους υπηρέτες του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η μαζική οργανωμένη και μαχητική αντίσταση απέναντι στις κρατικές απαγορεύσεις την 1η του Νοέμβρη, η πολύμορφη δράση του μαχητικού αντιφασισμού, η ενδυνάμωση της αντιφασιστικής αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής κατεύθυνσης δείχνουν τον δρόμο της μαζικής λαϊκής αντίστασης και αυτοάμυνας για το τσάκισμα της κρατικής, παρακρατικής και φασιστικής τρομοκρατίας.
Μπροστά στην 50η επέτειο της εξέγερσης, νιώθουμε και βλέπουμε τους ήρωες που έπεσαν στον αγώνα και απαιτούν την δικαίωση τους για Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, για μια Λαοκρατική Ελλάδα.

Θα τους τιμήσουμε μετατρέποντας την φετινή 17 Νοέμβρη σε μια μαζική και δυναμική αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση υπεράσπισης της ζωής μας, της εργασίας, της αξιοπρέπειας του λαού, ενάντια στην ακρίβεια, την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και την παιδεία, για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων.

Με ακλόνητη την πίστη μας, πως ο αγώνας για την εργασία, την ελευθερία για την ίδια την ζωή μας μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί σε μια Ελλάδα της Λευτεριάς, της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού, θα βαδίσουμε στον δρόμο της ανασυγκρότησης του αντιφασιστικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τον δρόμο της ανασυγκρότησης του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Για να είναι νικηφόρα τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και σε παλλαϊκή συμμετοχή στην αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του Πολυτεχνείου.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μπλοκ του.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες και τις γροθιές μας, η φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου να μετατραπεί σε ένα πλατύ λαϊκό ποτάμι καταδίκης της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και τους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό για το ξήλωμα των νατοϊκών βάσεων στον αγώνα για ειρήνη-ανεξαρτησία και εφαλτήριο πάλης για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία.

Πέμπτη 15 Νοέμβρη: Στηρίζουμε την συγκέντρωση τιμής,μνήμης και αγώνα για τους δολοφονημένους από την κρατική τρομοκρατία αγωνιστές Ιακώβο Κουμή και Σταματίνα Κανελλοπούλου του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου» στις 19:00 στην Πύλη Στουρνάρη.

Παρασκευή 17η Νοέμβρη: Συγκέντρωση Χρήστου Λαδά & Σταδίου στις 16:00 – Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου » και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μπλοκ του

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΟΥΜΗΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΙΔΕΡΗΣ-ΚΑΛΤΕΖΑΣ-ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΣ

ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»