Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν 33χρονο ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού, την ώρα που ήταν σταματημένος στο τιμόνι ημιφορτηγού σε κόκκινο φανάρι για τη διενέργεια ελέγχου, ανάμεσα στο Σεβράν και το Ονλέ-σου-Μπουά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για κλεμμένο ημιφορτηγό το οποίο εντόπισε η αστυνομία, προχωρώντας στον έλεγχο που προηγήθηκε του αιματηρού επεισοδίου.

Ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας βρέθηκε στο ύψος του παραθύρου και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πυροβόλησε την ώρα που ο οδηγός ξεκίνησε απότομα το κλεμμένο όχημα, αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του Μπομπινί. Η διαδρομή του ημιφορτηγού τελείωσε πολλές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα αφού συγκρούσθηκε με πολλά σταθμευμένα οχήματα.

Η Γενική Επιθεώρηση της Γαλλικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα.

Η δολοφονία του οδηγού προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής του Σεβράν, όπου, στη διάρκεια της δεύτερης νύχτας των επεισοδίων, πυρπολήθηκαν οκτώ οχήματα, ανάμεσά τους και ένα φορτηγό. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα τέσσερα οχήματα, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή που διευκρίνισε ότι έγιναν πέντε προσαγωγές.