«Ο Νετανιάχου είναι αδύναμος και οι εταίροι του είναι νεότεροι, πιο αποφασιστικοί και πιο ακραίοι από αυτόν και τον έχουν υποτάξει άνευ όρων», έγραψε ο Λάπιντ στο Twitter, όπως μεταδίδει το Midlle East Monitor.

Ορκίστηκε να συνεχίσει «να αγωνίζεται για την αγαπημένη μας χώρα, για τη δημοκρατία μας, για τους στρατιώτες μας, για το μέλλον των παιδιών μας».

Οι εκλογές φέτος τον Νοέμβριο άνοιξαν τον δρόμο για τον Νετανιάχου, τον μακροβιότερο πρωθυπουργό του Ισραήλ, να επιστρέψει στην εξουσία.

Την Παρασκευή ο Νετανιάχου πήρε από τον πρόεδρο Χέρτζογκ δεκαήμερη παράταση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, παρατείνοντας την αρχική προθεσμία της 11ης Δεκεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου. Εάν ο Νετανιάχου δεν είναι σε θέση να οριστικοποιήσει μια κυβέρνηση εντός της παρατεταμένης προθεσμίας, ο Χέρτζογκ θα μπορούσε να αναθέσει το καθήκον σε άλλον πολιτικό ηγέτη.

Ο Νετανιάχου απευθύνεται σε θρησκευόμενους σκληροπυρηνικούς και ακροδεξιούς για να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προειδοποιούν ότι οι πολιτικές τους θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και να τροφοδοτήσουν τις συγκρούσεις.