Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν χθες πως ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την ανεύρεση εκατοντάδων πτωμάτων στους δρόμους σε πόλεις όπως η Μπούτσα, μετά τη ρωσική αποχώρηση από την περιοχή.

Ο Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η ουκρανική εκδοχή για το τι συνέβη στην πόλη Μπούτσα είναι μια «ψευδής επίθεση» με σκοπό να υπονομευθεί η Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ο Λαβρόφ είπε πως οι σοροί «τοποθετήθηκαν» εκεί και πως οι εικόνες αυτών και η ψευδής, όπως τη χαρακτήρισε, εκδοχή των γεγονότων από την Ουκρανία διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δυτικές χώρες και την Ουκρανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικόύ υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία υποστήριξε ότι τα πλάνα με τους νεκρούς αμάχους στη Μπούτσα είχαν ζητηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η τοποθέτηση του Κρεμλίνου, το οποίο αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για τη σφαγή στη Μπούτσα. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε τους ξένους ηγέτες να μην βιαστούν να κάνουν δηλώσεις για την υπόθεση πριν από τη διεξαγωγή έρευνας.