Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης η νέα παράταση που δόθηκε για φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις. Η προθεσμία, μετά από παράταση εβδομάδων, έληγε τη Δευτέρα, ωστόσο λόγω δυσλειτουργιών που παρουσιάστηκαν στο Taxisnet αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας μέρας.

Περίπου 15.000 είναι οι εκκρεμείς φορολογικές δηλώσεις. Όσοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, τα οποία θα κυμαίνονται από 100 έως 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

  • 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Την Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, για όσους φορολογούμενος έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως τις 29 Νοεμβρίου.