«Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι θα μπορούν οι άνθρωποι να μετακινηθούν» τόνισε μάλιστα η καθηγήτρια επιδημιολόγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας όμως ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας ισχύουν «και θα πρέπει να ισχύουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς γίνεται να γίνεται το άνοιγμα με βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο από όταν ξεκίνησε το lockdown, η κ.Λινού χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις και τις απορίες των πολιτών. «Νομίζω ότι αυτό που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων ήταν ότι δεν ήμασταν στην κατάσταση με ελάχιστα κρούσματα. Θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα προλαμβάναμε την όποια μετάδοση σε ανοικτούς χώρους. Αλλά είχαμε πολλή ενδοοικογενειακή, ενδοεργασιακή, ενδοκτιριακή διασπορά.»

Στην ερώτηση «άρα ήταν λάθος η απόφαση;» απάντησε καταφατικά, υποστηρίζοντας ότι «ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων. Δεν είχαν επαρκή πληροφορία αυτοί που το αποφάσισαν και δεεν είχαν και γνώση της προστατευτικής δράσης του υπίθριου χώρου. Παρότι ήδη και τότε ο Φάουτσι επέμενε στην αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου, είχε βάλει 5 μέτρα προστασίας»