Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter έδειξε τους διαδηλωτές, ορισμένοι με ουκρανικές σημαίες, να περικυκλώνουν τη ρωσική αντιπροσωπεία και να φωνάζουν πριν περιλούσουν τον πρέσβη περιχυθεί με κόκκινο χρώμα. Ο πρέσβης Σεργκέι Αντρέεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεν τραυματίστηκαν σοβαρά από το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Θα προβούμε σε επίσημη διαμαρτυρία», δήλωσε. «Όταν μας συνέστησαν να μην πραγματοποιήσουμε μεγαλύτερη εκδήλωση, τους συναντήσαμε στα μισά του δρόμου, δεν επιδεινώσαμε την κατάσταση». Νωρίτερα μέσα στην ημέρα βρέθηκαν οι λέξεις «Σκοτώστε τον Πούτιν» γραμμένες με μπλε και κίτρινο χρώμα, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε ένα μνημείο στο νεκροταφείο, μετέδωσε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας TVN24. Η επιγραφή αφαιρέθηκε αργότερα.
Μια διαδηλωτής που έδωσε συνέντευξη στο TVN24 δήλωσε ότι ήταν καλό που ο πρεσβευτής είχε καλυφθεί με κόκκινα χρώματα. «Με όλη μας την καρδιά είμαστε με τη Μαριούπολη», είπε, αναφερόμενη στην πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταφύγει στην Πολωνία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.
Εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι δεν είχε κανένα σχόλιο για το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν άμεσα προσβάσιμος για να σχολιάσει.