Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού και ένα σκάφος που επιχειρεί υπό την Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) συμμετείχαν σε επιχείρηση διάσωσης στα ανοιχτά της Σελαάτα, βόρεια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό, ανακοίνωσε ο στρατός.

Αναφορές από τη βόρεια πόλη της Τρίπολης -τη δεύτερη μεγαλύτερη και πιο φτωχή πόλη του Λιβάνου- ανέφεραν ότι Λιβανέζοι, Σύροι και Παλαιστίνιοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά επέβαιναν στο πλοίο που αναχώρησε από τον βόρειο Λίβανο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Κάτοικοι της Τρίπολης που βρίσκονται σε επαφή με επιζώντες είπαν ότι οι νεκροί ήταν μια γυναίκα από τη Συρία και ένα παιδί από τη Συρία.

Στο Twitter, η UNIFIL επιβεβαίωσε ότι βοηθούσε το λιβανικό ναυτικό «στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα μεταξύ Βηρυτού και Τρίπολης, όπου βρέθηκε ένα σκάφος σε κίνδυνο με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων».

Δεκάδες συγγενείς των διασωθέντων έσπευσαν στο λιμάνι της Τρίπολης για να περιμένουν την επιστροφή τους στην ακτή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.