Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, το Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού αντιμετώπισε ακόμη χειρότερα μπλακ άουτ από το συνηθισμένο τον Αύγουστο, λαμβάνοντας μόνο μία ή δύο ώρες την ημέρα ηλεκτρικό ρεύμα που παρέχεται από το κράτος, χωρίς να υπάρχουν χρήματα για τα καύσιμα των γεννητριών.
Το υπουργείο Πολιτισμού λέει ότι έχει επιλύσει την κατάσταση προς το παρόν παρέχοντας στο μουσείο κεφάλαια για την αγορά καυσίμου γεννήτριας, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των εκθεμάτων που απαιτούν έλεγχο θερμοκρασίας και υγρασίας.
Όμως, ενώ η κατάσταση μπορεί να είναι σταθερή προς το παρόν, όταν τα κονδύλια εξαντληθούν, θα χρειαστεί ένα νέο σχέδιο για να διασφαλιστεί η επιβίωση του μουσείου.
Οι ώρες λειτουργίας του έχουν περιοριστεί για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
Όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις και ιδρύματα στο Λίβανο, το μουσείο αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκίνησε το 2019. Τα μπλακ άουτ είναι καθημερινό φαινόμενο στον Λίβανο τώρα.
Το κύριο αρχαιολογικό μουσείο του Λιβάνου, το οποίο άνοιξε το 1942, παρουσιάζει επί του παρόντος περίπου 1.300 αντικείμενα από μια συλλογή 100.000 εκθεμάτων.
Για τα πέτρινα αντικείμενα του μουσείου, ο έλεγχος των κλιματικών συνθηκών δεν αποτελεί πρόβλημα.
Αλλά για αντικείμενα όπως νωπογραφίες, μούμιες και υφάσματα, μεταλλικά ή οργανικά τεχνουργήματα όπως όπλα από την Εποχή του Χαλκού και ρωμαϊκές πανοπλίες, ο έλεγχος της θερμοκρασίας και της υγρασίας –και επομένως η ισχύς– είναι απαραίτητος.