Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε όλες τις συνοικίες της πόλης των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων και πρωτεύουσας της επαρχίας Γκανσού, επιβάλλεται «κλειστή διαχείριση», με αυστηρούς ελέγχους στις μετακινήσεις. Οι κάτοικοι της πόλης δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να κάνουν «αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης» ή «για έκτακτους λόγους υγείας».

Στην Κίνα ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 29 νέα, εγχώρια κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, με την πλειονότητα των μολύνσεων να συνδέονται με τις μετακινήσεις μιας ομάδας τουριστών που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια Covid-19.

 

Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι πραγματικά πολύ μικροί αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας και σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά σε άλλες χώρες του κόσμου, οι κινεζικές αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς η χώρα φιλοξενεί από τις 4 Φεβρουαρίου 2022 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να σημειωθεί ότι στην Εσωτερική Μογγολία, περιοχή με αυξημένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στη βόρεια Κίνα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα. Καθώς οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική «μηδενικής ανοχής» σε ό,τι αφορά την covid-19, επιβάλλουν αμέσως περιοριστικά μέτρα και οργανώνουν εκστρατείες μαζικών τεστ.