Σύμφωνα με τον κατάλογο των τοπικών οργανώσεων που δημοσιεύει η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα και την εφημερίδα της, η τοπική οργάνωση Δράμας της ναζιστικής οργάνωσης διαλύθηκε, υποβιβαζόμενη πλέον και επισήμως στο καθεστώς του ολιγομελούς «πυρήνα». Όπως αναφέρει το Jail Golden Dawn, ήδη από το καλοκαίρι, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δράμας στη οδό Εθνικής Αμύνης 55 έχουν κλείσει.
 
Σημειώνεται ότι ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Μπαντέμης, είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την επίθεση τάγματος εφόδου σε δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία στο Μεταξουργείο τον Οκτώβρη του 2011.
 
Τα τελευταία γραφεία της τοπικής οργάνωσης Δράμας εγκαινιάστηκαν τον Μάιο του 2014 με ομιλία του Χρήστου Κιτσόπουλου, υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Χ. Κιτσόπουλος, γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, αποχώρησε πριν από λίγες μέρες από την Χρυσή Αυγή, αφήνοντας αιχμές για την τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης. «Ο χώρος που βρέθηκα για μένα ήταν ένα σχολείο όπου γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους αγωνιστές και ανιδιοτελείς αλλά και ανθρώπους που εκφράζουν τα πιο ποταπά στοιχεία ενός ανθρώπου. Αυτοί οι τελευταίοι κατάφεραν να αλώσουν τον κομματικό μηχανισμό, να ανελιχθούν στο κόμμα και να εκδιώξουν αυτούς που μάτωσαν και αυτούς που άξιζαν πραγματικά, που αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς στην ουσία για την πατρίδα και όχι για προσωπικά οφέλη» είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι αναταραχές προέκυψαν γενικότερα στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής τον τελευταίο καιρό, μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της και υπόδικου, Νίκου Μίχου, καθώς και σειρά στελεχών της οργάνωσης. Ο Ν. Μίχος έκανε λόγο για περιθωριοποίηση των παλιών από τους νέους εντός του κόμματος, ενώ δεν παρέδωσε την έδρα του στο κόμμα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
 

«Με Μαρινάκη και Μητσοτάκη πλέον η ΧΑ»


Συν τοις άλλοις, όπως αναφέρει σε άλλο δημοσίευμα το jailgoldedawn, ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Δημήτρης Σταθάκης αποχώρησε πρόσφατα λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή «έχει μετατραπεί σε υποχείριο του Μαρινάκη, της Ντόρας και του Μητσοτάκη».

Σε δημόσιες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του στο facebook, ο Σταθάκης μιλάει απαξιωτικά για την υπεράσπιση του γνωστού επιχειρηματία από τον βουλευτή Λαγό, ενώ δεν διστάζει να στραφεί και προσωπικά κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού, γράφοντας: «Για τα μάτια του Μαρινάκη ξεσπάθωσε ο Λαγός… μπορεί να είμαστε αφελείς και επιπόλαιοι… αλλά χρήσιμοι ηλίθιοι όχι…».

Ο Σταθάκης είχε επιλεγεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Αυγής στα Χανιά τον Μάιο του 2014, την περίοδο που ο Κασιδιάρης ηγήθηκε του προεκλογικού αγώνα με τον Μιχαλολιάκο στη φυλακή. Στο μεταξύ, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που είχαν μεταφερθεί στη Λεωφόρο Σούδας (από την οδό Τζανακάκη) έκλεισαν εκ νέου, κατόπιν των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Η οργάνωση ανακοινώνει ως καινούργιο τόπο συνάντησης της τοπικής επιτροπής τις “Μουρνιές (παραπλεύρως νοσοκομείου Χανίων)”.