Η ψηφοφορία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πραγματοποιηθεί απεργία, αλλά είναι ένα μήνυμα προς την εργοδοσία ότι πρέπει να γίνουν εποικοδομητικά βήματα, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), Marcel Groels.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε ότι σέβονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και ελπίζουν σε μια εποικοδομητική λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το σωματείο πιλότων VC απαιτεί αύξηση μισθών κατά 5,5% φέτος για τους πιλότους του και αυτόματη προσαρμογή των μισθών σε σχέση με τον πληθωρισμό στη συνέχεια.

«Εάν η διοίκηση συνεχίσει να μην αναγνωρίζει τα σημάδια των καιρών και δεν προσφέρει αμέσως επαρκείς λύσεις, τότε οι πιλότοι πρέπει να δείξουν στη διοίκηση ακόμη πιο ξεκάθαρα πόσο δυσαρεστημένοι είναι», ανέφερε ο συνδικαλιστής.

Οι απεργίες των πιλότων στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα πρόσθεταν νέα προβλήματα στην εταιρεία σε ένα καλοκαίρι χάους, όπου τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρατήσεων σε σύγκριση με τις ελλείψεις προσωπικού μετά την πανδημία.