Χωρίς τέλος αποδεικνύεται η προσπάθεια του Γιάννη Λοβέρδου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χυδαία υπεράσπιση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια «ξεπλένοντας» με τα λεγόμενά του κακοποιητές, καθώς επιμένει πως άλλο είπε κι άλλο εννοούσε. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε εμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή του OPEN, επιχείρησε για τέταρτη, μέχρι στιγμής, φορά να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες της τις μορφές» είπε και προσέθεσε: «Να ζητήσω 100 φορές συγγνώμη», διακόπτοντας την παρουσιάστρια όταν ζήτησε εξηγήσεις για τη δήλωσή του. «Θεωρώ πως όποιος είναι κακός γονιός, είναι και κακός άνθρωπος. Άλλο το κακός σύζυγος».

Επιπλέον, ο Γ. Λοβέρδος ανέφερε πως κάθε περίπτωση διαζυγίου είναι διαφορετική, αφού υπάρχουν γυναίκες, όπως είπε, που ισχυρίζονται πως κακοποιούνται ενώ δεν ισχύει: «Τα δικαστήρια κρίνουν τα πραγματικά γεγονότα. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, και είναι πολλές τέτοιες αιτήσεις διαζυγίων, που επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μπορεί να ισχυριστεί μία γυναίκα ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί και την δέρνει».

Όπως είπε, έπεσε από τα σύννεφα σχετικά με τις αντιδράσεις και η διατύπωση για κάποιον που δεν παρακολουθούσε τη συνεδρίαση ήταν διαστρεβλωτική, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει (ξανά) λόγο για τρολ: «Αν για κάτι στενοχωρήθηκα από όλη αυτή την ιστορία, δεν είναι από τις πολιτικές επιθέσεις που δέχτηκα από ανθρωποφάγα τρολ του διαδικτύου ή από τις δηλώσεις του κυρίου Ραγκούση. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι μέσα από το λάθος που έκανα και την παρανόηση που προκάλεσα άθελά μου, υπήρξαν κανονικοί άνθρωποι, πολιτισμένοι και ευπρεπείς, οι οποίοι μπορεί να πίστεψαν ότι μπορεί εγώ να ενθαρρύνω την ενδοοικογενειακή βία την οποία απεχθάνομαι. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη στενοχώρια και πρέπει να σας πω πως όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πόσο πολύ ενδιαφέρομαι για την προστασία των παιδιών και πόσο πολύ απεχθάνομαι τη βία σε κάθε της μορφή», φωτογραφίζοντας προφανώς τις αντιδράσεις που υπήρξαν ακόμα και από τον χώρο της συμπολίτευσης με την πρωτοφανή χυδαιότητα που επικαλέστηκε από βήματος Βουλής.

Υπενθυμίζεται, πως όπως πρώτο το ThePressProject ανέδειξε, ο Γ. Λοβέρδος στο βήμα της Βουλής είχε πει χαρακτηριστικά: «Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Για τον Λοβέρδο της ΝΔ αν ο πατέρας κακοποιεί τη μητέρα, «το παιδί έχει δικαίωμα και στους δύο γονείς»