«Μια νέα κυβέρνηση για τη χώρα πρέπει να δώσει ξανά ελπίδα σε αυτούς που σήμερα ωθούνται στο περιθώριο, πρέπει να είναι κυβέρνηση των πολλών και όχι των λίγων και των ισχυρών. Πρέπει να διαμορφώσει ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, να φέρει στο προσκήνιο τις δημιουργικές δυνάμεις αυτής της χώρας, να δώσει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους που απελπίζονται και εγκαταλείπουν τη χώρα. Αλίμονο αν η μόνη επιλογή που έχουν οι Έλληνες πολίτες είναι να διαλέξουν ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Κατρίνης.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Πάτση αναφέρει: «Ένας βουλευτής που υπερασπίζεται την πολιτική της ΝΔ για τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια, την ίδια στιγμή συμμετέχει σε fund που αγοράζει δάνεια πολιτών σε εξευτελιστική τιμή και μετά ζητά την αποπληρωμή στο 100% της αξίας τους, απειλώντας τους πολίτες με πλειστηριασμούς, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Ταυτόχρονα παίρνει δουλειές από το κράτος και χρηματοδοτείται επιλεκτικά και αδρά από τα ΕΛΤΑ. Η κυβέρνηση  υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά. Υπάρχει κανείς που να τους πιστεύει; Επίσης κάποιοι μας είπαν ότι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον κ.Πάτση και τις δραστηριότητές του. Προφανώς ο κ.Πάτσης βρέθηκε από μόνος του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι ‘’τυχαίο’’ που ο γραμματέας του τομέα ‘’κόκκινων δανείων’’ της ΝΔ λέγόταν Πάτσης και συμμετείχε σε fund! Όλα αυτά είναι ντροπιαστικά, αλλά φαίνεται ότι το αίσθημα της ντροπής είναι άγνωστο σε κάποιους».

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σχολιάζει: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, για τη μείωση του ειδικού φόρου και της φορολογίας στα καύσιμα αλλά και για την επιβολή πλαφόν στη λιανική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος για να ελεγχθούν οι τιμές και να δει ορατό αποτέλεσμα ο καταναλωτής. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συστήσει στα κράτη-μέλη της να υιοθετήσουν αυτά τα μέτρα, πολλές χώρες το έχουν ήδη κάνει.  Έχει επίσης προτείνει την φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας και των εταιρειών καυσίμων. Εδώ όμως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στόχο να προστατεύσει με κάθε τρόπο την αισχροκέρδεια, να καθυστερήσει και να απομειώσει τη  φορολόγηση των υπερκερδών. Ακόμα δεν έχει εισπράξει φόρους από τα υπερκέρδη του 1ου εξαμήνου του 2022. Και φυσικά όταν δεν υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, η αισχροκέρδεια καλπάζει. Με βάση την τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το πετρέλαιο κίνησης έχει αυξηθεί σε ένα χρόνο 38% στην Ελλάδα και 9% στην Ε.Ε. Στη δε αγορά τροφίμων, έχουν επιβληθεί μόλις 3 πρόστιμα, 7 μήνες μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας».

Τέλος, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων σημειώνει: «Ο κ.Μητσοτάκης πιστεύει ότι ‘’καθάρισε’’ με το ‘’θάψιμο’’ της υπόθεσης στην εξεταστική επιτροπή και την προστασία των προσώπων που εμπλέκονται . Θα διαπιστώσει ότι έχει κάνει λάθος. Μια συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία δεν θα υπάρχει για πάντα, δεν μπορεί να καλύψει ή και να εξαφανίσει ένα υπαρκτό σκάνδαλο. Κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα αισθάνεται πλέον ανασφαλής και απειλούμενος, οι δημοκρατικές ελευθερίες είναι πλέον υπό αμφισβήτηση. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί όμως, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αυτό. Κυρίως πρέπει να αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές και τα  ΄΄εργαλεία’’ αυτού του παρακρατικού μηχανισμού που στήθηκε από το επιτελικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης».