«Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη για να φέρουμε τη δική μας πρόταση στο κέντρο ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, με την ψήφο τους, να επιβάλλουν αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, να ανατρέψουν τα σχέδια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να τους εγκλωβίσουν στη λογική ενός αποτυχημένου και χρεοκοπημένου δικομματισμού», επισημαίνει.

Τονίζει πως «στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι η αυτόνομη πορεία, η ανάδειξη του σε ισχυρό πόλο του πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι που ενοχλεί κάποιους και για αυτό κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια. Θα λάβουν, σύντομα, την απάντησή τους από τον ελληνικό λαό».

«Νομίζω ότι είναι περιφρονητικό απέναντι στους πολίτες αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία να μιλάμε για διπλές και τριπλές εκλογές, να προσπαθούν κάποιοι να περάσουν την άποψη ότι οι πρώτες εκλογές δεν έχουν  σημασία, δηλαδή η ψήφος των πολιτών δεν καμία έχει αξία σε αυτές τις εκλογές», υπογραμμίζει.

«Αυτό είναι ύβρις και προσβολή. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και αν καταστήσουν το στόχο κάποιων για αυτοδυναμία ανέφικτο, τότε θα πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος τους. Αν οι πολίτες δώσουν εντολή και μήνυμα για κυβερνήσεις συνεργασίας κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το μήνυμα. Κανείς δεν μπορεί να οδηγεί τη χώρα σε διπλές και τριπλές εκλογές εκβιάζοντας τους πολίτες και θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα», συνοψίζει.