«Είναι τόσο απύθμενο το θράσος του κ. Μητσοτάκη όμως και τόσο μεγάλη η σιγουριά του ότι τα συστημικά μέσα που ελέγχει θα προσπαθήσουν να πείσουν μαζί με αυτόν, τον κόσμο ότι τα ποσά που λαμβάνουν είναι πιο κοντά στα 600 ευρώ που υποσχόταν αρχικά για την αποζημίωση της ρήτρας αναπροσαρμογής των προηγούμενων μηνών, από τα 18 ευρώ που τελικά λαμβάνουν οι περισσότεροι πολίτες», συνεχίζει ο κ. Κριθαρίδης, και επισημαίνει:

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Μητσοτάκης Α.Ε. για να διαχειριστεί το φιάσκο προσπαθεί να “χρυσώσει το χάπι” στην κοινωνία με αποζημίωση τελικά και του μηνός Ιουνίου. Τα 40 εκατομμύρια όμως που υπόσχεται και για εκεί δεν φτάνουν ούτε για ζήτω».

Για να καταλήξει: «Αντί λοιπόν να συνεχίζει η Κυβέρνηση να παριστάνει την γενναιόδωρη απέναντι στην κοινωνία, όταν είναι γενναιόδωρη μόνο απέναντι στην κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία, να καταργήσει εδώ και τώρα τους μηχανισμούς της αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών, βάζοντας τέλος στο αίσχος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απογείωσε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».