Μεταξύ άλλων, ο κ. Κριθαρίδης σημειώνει: «Κανένας «νέος ορίζοντας» δεν ανοίγεται στα ΑΕΙ πέρα από τους νέους κερδοσκοπικούς ορίζοντες των πλιατσικολόγων επί του δημοσίου πανεπιστήμιου. Καμία ενίσχυση της ποιότητας και της λειτουργίας δεν υπάρχει, αντιθέτως μια υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου με όρους σουπερμάρκετ και αγοράς. Καμία σύνδεση των ΑΕΙ με την κοινωνία, αντιθέτως αποκοπή κάθε σχέσεων με την κοινωνία, το κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό συμφέρον από την επιστήμη για χάρη των συμφερόντων της αγοράς».

Επισημαίνει επίσης πως; «Η κ. Κεραμέως ήθελε να φέρει Ιούλιο μήνα, όπως επίσης συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πιο αιχμηρά και αντικοινωνικά της νομοθετήματα, ένα νομοσχέδιο περίπου 1.400 σελίδων, που πηγάζει από την ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης η οποία βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα που υπάγεται στους νόμους της αγοράς και έτσι αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία πλουτισμού για τους διάφορους ολιγάρχες, τους κολεγιάρχες, φίλους της κυβέρνησης, και ως όχημα παροχής εξειδικευμένου, γεμάτου “δεξιότητες”, χωρίς γενική μόρφωση και παιδεία όμως στην ουσία, εργατικού δυναμικού για τις εκάστοτε επιχειρήσεις που θα διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών, τα μεταπτυχιακά που τους βολεύουν, με τους καθηγητές που τους εξυπηρετούν παραδίδοντας το πανεπιστήμιο στις ορέξεις της αγοράς».

Και καταλήγει: «Την ίδια ώρα που η ταξικότητα αυτή προωθείται με μανία,απουσιάζει παντελώς από τον διάλογο, ιδιαίτερα από την κυβέρνηση που υποτίθεται πως κόπτεται για το δημόσιο πανεπιστήμιο και την παιδεία γενικότερα, το ζήτημα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της παιδείας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που θα ενίσχυε πραγματικά την τριτοβάθμια, και όχι μόνο, εκπαίδευση προς όφελος όλων και όχι μόνο των λίγων και εκλεκτών της ολιγαρχίας».