Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με το κρεσέντο καταστολής χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Μεταξύ άλλων επικέντρωσε σε περιστατικό που κάμερα καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ να πετούν δακρυγόνο εντός πολυκατοικίας.

Το γεγονός όπως καταγράφηκε και δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μ. Κριθαρίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25: 

«Σε ένα ακόμα όργιο καταστολής επιδόθηκαν χθες το βράδυ οι άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, όπως αποδεικνύεται από το «πλούσιο» οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες, με έναν μάλιστα αστυνομικό να καταγράφεται από κάμερα εισόδου πολυκατοικίας να ανοίγει την πόρτα πολυκατοικίας και να πετάει ένα δακρυγόνο εντός αυτής! Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τους πολιτικούς προϊσταμένους του άνδρα του «νόμου και της τάξης» με τον κ. Θεοδωρικάκο προφανώς να μην βρίσκει ούτε αυτά τα περιστατικά επικίνδυνα. Αναμένουμε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου άνδρα από το Σώμα και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να υπάρξει εδώ και τώρα αποστρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους συμμορίας που εκδικείται τους πολίτες για λογαριασμό της Μητσοτάκης Α.Ε..

Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε πως πρέπει άμεσα να υπάρξει ριζική αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. με αφοπλισμό και κατάργηση των στρατιωτικοποιημένων ομάδων, εκδημοκρατισμό λειτουργίας των υπολοίπων, κοινωνικό έλεγχο στην εκπαίδευση της και στις ΕΔΕ και αποχρηματοδότησή με μεταφορά αρμοδιοτήτων σε άλλες υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να θρηνούμε θύματα για να υπηρετούνται οι ακροδεξιές ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη».