
«Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, ο οποίος ευνοεί τη δημιουργία ολιγοπωλίων και καρτέλ. Είναι πρωθυπουργός των συμφερόντων» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ακόμα, πρότεινε δημόσια και ανοιχτά την απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να γίνει αλλαγή ηγεσίας ώστε να μπορέσει να κρατήσει το πλεονέκτημα η ΝΔ που είναι ένα σοβαρό κόμμα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να τον διαδεχθούν».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Μάριος Σαλμάς σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι μια μεγάλη ιστορική παράταξη με αρχές που τώρα δεν εφαρμόζονται. Έπρεπε οι βουλευτές της ΝΔ να κινήσουν διαδικασίες αλλαγής αρχηγού εν πτήσει…»
«Πρέπει να γίνει αλλαγή ηγεσίας ώστε να μπορέσει να κρατήσει το πλεονέκτημα η ΝΔ που είναι ένα σοβαρό κόμμα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να τον διαδεχθούν. Η διαφορά μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ότι δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας» συμπλήρωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ανοίγοντας ουσιαστικά τη συζήτηση για αλλαγή της ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα.
Σκληρή κρητική άσκησε και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν πολιτικά σχήματα από την κοινωνία. Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, ο οποίος ευνοεί τη δημιουργία ολιγοπωλίων και καρτέλ. Είναι πρωθυπουργός των συμφερόντων. Του το έχω πει αυτό. Δείτε τί έχει συμβεί με την Ενέργεια, τα σούπερ μάρκετ που έχουν τεράστια κερδοφορία τα τελευταία χρόνια λόγω της ακρίβειας, τις τράπεζες που και αυτές έχουν τεράστια υπερκερδοφορία και επέστρεψαν τα μεγάλα μπόνους, την κινητή τηλεφωνία που έχει υπερκέρδη…»
«Όλους αυτούς τους τομείς η κυβέρνηση δεν θέλει να τους ελέγξει, είναι ανεξέλεγκτη αυτή η κερδοφορία. Επίσης τα δημόσια έργα γίνονται με απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Αυτό το πάρτι που γίνεται δεν έχει προηγούμενο» προσέθεσε.
Αναφερόμενος και στην διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «δεν έχει αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση. Έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στρίψει το καράβι. Αντί να ακούσει αυτά που του έλεγα εγώ, που τα έλεγε και η κοινωνία κι άλλοι βουλευτές, να στρίψει προς την κοινωνία, συνεχίζει και πάει στους λίγους. Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβασε από το καράβι όσους τον ενοχλούσαν».
«Ο Πρωθυπουργός “παίζει” μόνος του, χωρίς να έχει αντιπολίτευση με εναλλακτική πρόταση και λύση. Ο ίδιος κάνει τα πάντα για να πάει στο 22%» έκρινε ακόμα και κατέληξε ότι «υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΝΔ δύσκολα θα ανακάμψει, είναι ανήκεστος η βλάβη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, γιατί δεν έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο οι πολίτες του γύρισαν τη πλάτη…»
Υπενθυμίζεται ότι Μάριος Σαλμάς τον Σεπτέμβριο του 2024 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά από από τις καταγγελίες του περί φωτογραφικών διαγωνισμών του υπουργείου Πολιτισμού. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πριν την διαγραφή του:
«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης επειδή αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου.
Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».