«Επιζήμιο για τη χώρα είναι ό,τι συγκαλύπτει το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που πλήττει την Δημοκρατία. Επιζήμια για τη χώρα είναι η κυβέρνηση που προκαλεί θεσμική εκτροπή και η απαράδεκτη και αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου. Επιζήμιο για τη χώρα και την εθνική ομοψυχία είναι όταν θίγονται οι Ανεξάρτητες εκ του Συντάγματος Αρχές, όπως είναι η ΑΔΑΕ και παρεμποδίζεται η έρευνα της», ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Σημείωσε πως  «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ζητήσει από την ΑΔΑΕ και από τον Πρόεδρό της, τον κ. Ράμμο, να παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στη Βουλή, που εκφράζει τη λαϊκή κυριαρχία, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που εκ του Συντάγματος και του νόμου ελέγχει την ΕΥΠ. Αν θέλει πραγματικά η κυβερνώσα παράταξη να στηρίξει την ομοψυχία και την Δημοκρατία οφείλει να ρίξει άπλετο φως και να μην προσπαθεί με κάθε τρόπο, κρυπτόμενη πίσω από το απόρρητο και με απειλές, όπως με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, να σταματήσει τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης»

Και κατέληξε: «Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν θεσμοί που δεν ελέγχονται. Όφειλε η ΕΥΠ να έχει ήδη δώσει τα στοιχεία στη Βουλή. Αποτελει αρμοδιότητα και υποχρέωση του Προέδρου της ΑΔΑΕ να προσκομίσει στη Βουλή τα στοιχεία των παρακολουθήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν οι Πρόεδροι των κοινοβουλευτικών κομμάτων και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».