Περισσότερα από 10 χιλιόμετρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά  που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε πευκοδάσος της Ζακύνθου και οδήγησε στην εκκένωση των χωριών Κερί και Αγαλάς. . Στο σημείο επιχειρούν  πάνω από 52 οχήματα και  171 πυροσβέστες, ενώ υπάρχει συνδρομή εναέριων μέσων και 13 υδροφόρων δήμων.


Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων Γ.Στασινόπουλος δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «η κατάσταση είναι καλύτερη», καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, ενώ τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν δύο σπίτια που κινδύνευσαν από τις φλόγες, στο χωριό Αγαλάς, που αναμενόταν να εκκενωθεί το απόγευμα της Κυριακής, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την πυροσβεστική και το χωριό δεν εκκενώθηκε.

Οι  αρχές έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένα σημεία του νησιού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης στο Λουτράκι

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Λουτράκι. Το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, αλλά το πρωί, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, άρχισαν οι αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.

Την Κυριακή οι φλόγες έφτασαν έως την Μονή του Αγίου Παταπίου, που έχει εκκενωθεί από το Σάββατο, αλλά δεν την απείλησε, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν. Η πυροσβεστική εκτιμά πως σήμερα είναι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς αναμένεται να σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.