«Διαφανείς πολιτικές χρηστών, σημαντική ενίσχυση του ελέγχου περιεχομένου και προστασία της ελευθερίας του λόγου: πρέπει να γίνουν προσπάθειες από το Twitter για να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», είπε ο Μακρόν μετά από μια «σαφή και ειλικρινή συζήτηση» με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, όπως αναφέρει το Politico.

Η απόφαση του Twitter να σταματήσει να επιβάλλει την πολιτική παραπληροφόρησης για τον COVID-19 έχει δεχθεί πυρά από την ΕΕ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν προειδοποίησε τον Μασκ ότι οι κανόνες της ΕΕ απαιτούν από τις πλατφόρμες να μετριάζουν το περιεχόμενο, να αντιμετωπίζουν την παραπληροφόρηση και να έχουν διαφανείς πολιτικές χρηστών και ότι το Twitter κινδυνεύει με κυρώσεις από την ΕΕ εάν δεν συμμορφωθεί.

Ο Μασκ είπε στον Μακρόν ότι το Twitter θα ακολουθήσει το Κάλεσμα του Κράιστσερτς, το οποίο στοχεύει στον περιορισμό της διάδοσης τρομοκρατικού υλικού στο Διαδίκτυο, και θα συνεργαστεί για τη βελτίωση της προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντησή τους.