Σύμφωνα με ρεπορτάζ του alterthess.gr, δεκάδες ήταν οι απεργοί εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί για να προασπιστούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία με κύριο αίτημά τους να μην μπουν στο εργοστάσιο οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν εν μέσω μίας απεργίας που ακόμα και τα δικαστήρια κρίνουν νόμιμη.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να περιφρουρήσουν την προσπάθειας τους, απέναντί τους είχαν ξανά ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούσαν να σπάσουν την απεργία και να ανοίξουν την δίοδο στους απεργοσπάστες

Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε νέες συλλήψεις απεργών, καθ’ υπόδειξη διευθυντικού στελέχους της εταιρείας -που νωρίτερα είχε δημιουργήσει μεγάλη ένταση όταν κάποια στιγμή άρχισε κινείται απειλητικά με το αυτοκίνητό του σε βάρος των απεργών.

Οι συλληφθέντες είναι ο Γιάννης Φραγγίδης, προέδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και ο Άρης Μερκενίδης, πρόεδρος του Σωματείου πωλητών – οδηγών και βοηθών Β. Ελλάδας και επίσης εργαζόμενος στο εργοστάσιο, οι οποίοι πρίν λίγες εβδομάδες απολύθηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων στους 17.

Η αστυνομία πέραν των συλλήψεων προχώρησε και σε χρήση δακρυγόνων και ξύλου με τουλάχιστον δύο απεργούς να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και να φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.