Η χθεσινή επίθεση στο ξενοδοχείο στο κεντρικό Μάλι, κόστισε τη ζωή σε 19 πελάτες, έναν αστυνομικό και δύο δράστες, με τις τρομοκρατικές οργανώσεις να «συνωστίζονται» σήμερα για την ανάληψη της ευθύνης.

Το FLM αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου στο Μπαμακό με τη συνεργασία της Άνσαρ Ντιν (μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα στο βόρειο Μαλί). Η επίθεση αυτή έγινε ως αντίδραση εναντίον των επιθέσεων των γαλλικών δυνάμεων που έχουν στόχο κάποια στοιχεία του Μετώπου και της Άνσαρ Ντιν με την υποστήριξη του στρατού του Μαλί και κάποιων δυτικών χωρών».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της της αλ Μουραμπιτούν, επανέλαβε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη σε συνεργασία με την αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ, ενώ δήλωσε ότι οι δράστες ήταν “δύο ήρωες του ισλάμ”. Οι δύο μουτζαχεντίν σκοτώθηκαν έπειτα από σφοδρή αντίσταση εναντίον των γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων και των συνεργατών τους». Παράλληλα, πρόσθεσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε «εξαιτίας της επιθετικότητας των Σταυροφόρων εναντίον των λαών μας, των ιερών τόπων μας και των αδελφών μας μουτζαχεντίν στο Μαλί».