Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ χαρακτήρισε «καθόλου τυχαία» την χρονική συγκυρία που φέρνει η κυβέρνηση την ενσωμάτωση της ευρωενωσιακής οδηγίας που επιβάλει ασφυκτικό πλαίσιο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματά.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή και τη φίμωση της ελευθερίας έκφρασης, αξιοποιώντας την – πολλαπλά χρήσιμη για την ΕΕ – έννοια λάστιχο της τρομοκρατίας, για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους στην καταστολή κάθε φωνής που δεν συμβιβάζεται με τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτό, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την χρησιμοποίηση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα και την αιτιολογία ότι «η ενέργεια αυτή εκθέτει το ελληνικό κράτος και διαταράσσει τις σχέσεις των δύο κρατών» σε βάρος του νεαρού Παλαιστίνιου που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα. Με αφορμή αυτό, καταδίκασε τον ακροδεξιό εσμό παραγωγής fake news για τον νεαρό, που αναπαράχθηκε τόσο σε τηλεοπτικό πάνελ από τον Θ. Πλεύρη, αλλά και στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής, από την εισηγήτρια της ΝΔ, παρότι είχε διαψευστεί.

Επανερχόμενη στο νομοσχέδιο, επισήμανε ότι με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας, θα αναβαθμιστούν οι μηχανισμοί ελέγχου του διαδικτύου, θα ληφθούν νέα μέτρα εποπτείας και τελικά περιορισμού του περιεχομένου διαφόρων αναρτήσεων. Υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενισχύεται η λογοκρισία στο διαδίκτυο κι έφερε ως παράδειγμα το μπλοκάρισμα του τουίτερ της εφημερίδας της ΚΝΕ, του «Οδηγητή» γιατί είχε ανάρτηση στην οποία εξέφραζε την αλληλεγγύη της παλαιστινιακό λαό. Ωστόσο στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν εντάσσονται στον κίνδυνο τρομοκρατίας οι απειλές για πυρηνική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.