Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης σε εμφάνισή του στο Action 24 «σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική συνεδρίαση του  υπουργικού συμβουλίου, σε λίγες ώρες ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει κάτι που μετά από πολλά χρόνια έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Το λέω γιατί όλα στη συνέχεια πρέπει να ψηφίζονται. Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα. Το επόμενο θα είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16».

Και εξήγησε: «αυτό που θα επιδιώξουμε είναι την ίδρυση με διακρατικές συμφωνίες ιδιωτικών πανεπιστημίων με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, νομική ανάλυση. Θεσμικά σωστό είναι να τα παρουσιάσει ο ίδιος ο υπουργός. Ως απόφοιτος δημοσίου πανεπιστημίου θα σας πω ότι οι παρεμβάσεις αυτού του νομοσχεδίου είναι καίριες που για πολλά χρόνια ζητούν τα δημόσια πανεπιστήμια. Είναι ένα νομοσχέδιο που επικεντρώνεται κυρίως στην περεταίρω αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου δίνοντάς του πολύ περισσότερες ελευθερίες και εκσυγχρονίζοντάς το. Βέβαια έχει και αυτή την πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση».

Αργότερα, μιλώντας προσωπικά, είπε ότι ο ίδιος άρχισε να ασχολείται με την πολιτική διότι δεν μπορούσε να κατανοήσει γιατί η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που «η ιδεοληψία ενός πολύ συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς –  απαγορεύει σε έναν άνθρωπο αν θέλει να επιλέξει να σπουδάσει σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια, και όλα τα υπόλοιπα που συζητούσαμε πριν 15 χρονιά, με την κατάργηση του ασύλου ανομίας. Τότε πίστευα ότι είχαμε χάσει αυτή τη μάχη γιατί θέλαμε αυξημένη πλειοψηφία, εν τέλει φαίνεται ότι μετά από πολλά χρόνια καμία μάχη δεν είναι χαμένη, μόνο αυτή που δε δίνεις ποτέ, και είναι τιμή μου να εκπροσωπώ μια κυβέρνηση που έρχεται να κάνει μια ιστορική τομή να λύσει μια άδικη εκκρεμότητα και να φέρει επιτέλους την Ελλάδα και στο ζήτημα αυτό στην εποχή της».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι τώρα τα χέρια της κυβέρνησης είναι λυμένα και ως προς το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16. «Η Ελλάδα έπεσε θύμα των ιδεοληψιών γιατί χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία ως προς το άρθρο 16. Ελπίζω ότι έχει ωριμάσει το πολιτικό σύστημα για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση ακούει τόσο την κοινωνία των πολιτών, όσο και τους αρμόδιους φορείς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις αντιδράσεις, αφού περιορίστηκε στο να αποκαλεί τις όποιες διαφωνίες ιδεοληπτικές.