Τη σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη σχέση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με ανήλικα αγόρια, περιέγραψε κατά τη σημερινή κατάθεσή της στο δικαστήριο η μάρτυρας η οποία είχε καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές λίγες ώρες πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Δ. Λιγνάδη.

Η ίδια περιέγραψε όσα έγιναν από την γνωριμία της, το 2000, με τον κατηγορούμενο για βιασμούς ανηλίκων αγοριών, έως το 2016 οπότε διακόπηκε η σχέση τους, που από το 2004 είχε λάβει ερωτικό χαρακτήρα. Η μάρτυρας σημείωσε δε ότι δύο φορές είχε δεχθεί σωματική βία από τον Δ. Λιγνάδη.

Όπως είπε η μάρτυρας, είχε δει τον κατηγορούμενο με ανήλικα αγόρια και νεαρούς, ενώ ο ίδιος της είχε παραδεχθεί ότι είχε σχέσεις με ανήλικους. Η ίδια σημείωσε ότι δεν τον έχει δει με τους τέσσερις καταγγέλλοντες και ότι δεν τους γνωρίζει.

Στην κατάθεση της η μάρτυρας είπε πως από το 2004 και μετά η σχέση τους εξελίχθηκε σε ερωτική, πλην όμως με διαστήματα χωρισμών και εντάσεις. Σύμφωνα με την ίδια το καλοκαίρι του 2004, βρέθηκαν στην Πάρο για διακοπές κι εκεί τον είδε με ένα ανήλικο αγόρι, λόγος για τον οποίο υπήρξε μεταξύ τους διένεξη. Στην κατάθεση της η γυναίκα ισχυρίστηκε πως δύο φορές είχε δεχθεί σωματική βία από τον Λιγνάδη και πως είχε μιλήσει το 2017 σε αξιωματικό της αστυνομίας για τις συμπεριφορές του κατηγορούμενου, αλλά και για τα ανήλικα αγόρια. Η μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης και σε συγκεκριμένο περιστατικό με ανήλικο που βρισκόταν στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενόσω ήταν και η ίδια εκεί.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εξέταση του φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος έχει καταθέσει ότι ήταν παρών στον βιασμό του μηνυτή. Η υπεράσπιση του Δ. Λιγνάδη υπέβαλε σωρεία ερωτήσεων στον μάρτυρα, αμφισβητώντας όσα ισχυρίζεται σχετικά με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο συνήγορος που πλέον εκπροσωπεί μόνο τον πρώτο καταγγέλλοντα, Γιάννης Βλάχος, ανέγνωσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση του εντολέα του με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο εξέτασής του από το δικαστήριο και κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, αναφερόμενος σε προσωπικές επιθέσεις, προσβλητική συμπεριφορά και εξευτελιστική μεταχείριση.

Η ανάγνωση της επιστολής πυροδότησε το κλίμα στην δικαστική αίθουσα με την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη να προχωρά σε προσωπική μήνυση κατά του πρώτου καταγγέλλοντα για συκοφαντική δυσφήμιση, λέγοντας ότι και ο κατηγορούμενος θα μηνύσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.