Ο Δρ. Σαλάχ αλ-Ζανίν, πλαστικός χειρουργός, Παλαιστίνιος και Έλληνας υπήκοος, που σπούδασε, πήγε στρατό και εργάστηκε στην Ελλάδα επί 30 χρόνια, ζει και κατοικεί στη Γάζα την τελευταία δεκαετία, με την οικογένεια του. 

«Αυτά που βλέπετε στις τηλεοράσεις δεν είναι τίποτε. Ζούμε μια πραγματική κόλαση. Γιατί, τι είναι η Γάζα; μια λωρίδα γης, 40 χιλιόμετρα μήκος με έξι χιλιόμετρα πλάτος, με δυο εκατομμύρια κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παιδιά.  Αυτούς χτυπάει το Ισραήλ μέρα νύχτα, βομβαρδίζοντας με τα πιο σύγχρονα αεροπλάνα, με F16 και F35 – μόνο το βράδυ πραγματοποιούσαν επίθεση 200 αεροπλάνα βομβαρδίζοντας επί μισή ώρα συνεχώς, σκοτώνοντας, χτυπώντας αμάχους, τα παιδιά.. τώρα πριν λίγο βγάλανε δυό κοριτσάκια νεκρά στη γειτονιά μας.. Είναι τραγική εικόνα…

Τι στρατιωτικούς στόχους μας λένε ότι χτυπάνε; ονομάζουν τον κοσμάκη στρατιωτικό στόχο και χτυπάνε με τα F16 και τα F35.. τα ψέμματα τους όμως δεν περνάνε πια. Γι’ αυτό χτυπήσανε τη δημοσιογραφία. Για να μη φανεί τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Για ποιους στρατιωτικούς στόχους μιλάνε; είμαστε δεκαπέντε χρόνια εγκλωβισμένοι, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, έχω δέκα χρόνια εδώ και δεν μπορώ να έρθω στην Ελλάδα. Δεν έχουμε ούτε αεροδρόμιο ούτε λιμάνι ούτε άλλη επικοινωνία. Είναι ντροπή.

Και μην ακούω ότι το Ισραήλ είναι μεγάλη δύναμη. Το μόνο που κάνουν είναι να σκοτώνουν μικρά παιδιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε 185 νεκρούς από τους οποίους οι 54 είναι μικρά παιδιά. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, για εκατοντάδες οικογένειες στο δρόμο γιατί τους έχουν καταστρέψει τα σπίτια. 

Και αν θες, μην ακούς εμένα, μην ακούτε εμάς. Ακούστε τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Ο κόσμος που έχει συνείδηση, καταλαβαίνουν σε όλο τον κόσμο τι συμβαίνει.  

Το Ισραήλ παριστάνει το λιοντάρι. Δεν είναι λιοντάρι, ή, αν θες, είναι λιοντάρι από χαρτόνι. Το μόνο που κάνει είναι να σκοτώνει παιδιά, αυτό κάνει. 

Ποιον χτυπούν; χτυπούν ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε; 

Γιατί μας λένε τρομοκράτες; γιατί ζητάμε Ελευθερία, τη Γη μας, Ζωή για τα παιδιά μας. Η δική μας η πολυτέλεια είναι να έχουμε ρεύμα πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα. Να μπορούν να φτάσουν τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, που βομβάρδισαν τους δρόμους γύρω και δεν μπορούν να περάσουν ή να βγουν ασθενοφόρα. 

Αυτά τα παιδιά που δολοφονούν τι είναι; τρομοκράτες είναι; τΙ ζητάμε; την Ελευθερία μας ζητάμε. Κι εγώ αυτό που έμαθα στην Ελλάδα είναι πως, καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. 

Άμαχους σκοτώνουν. Παιδιά. Κι η εικόνα που δίνουν προς τα έξω είναι ψεύτικη, να μη πω τίποτε πιο άσχημο. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες, που μας χτυπάνε με τα υπερσύγχρονα αεροπλάνα τους. Και δε με νοιάζει, δεν κοιτάω τι λένε οι κυβερνήσεις. Κοιτάω το λαό, και οι λαοί ξέρουν. Οι λαοί υπάρχουν. 

Και ξέρουν πως ότι γίνεται εδώ θα γίνει παντού. Σιγά μη στηρίξει το Ισραήλ την Ελλάδα, που φοβούνται εμάς ενώ μας χτυπούν από ξηρά θάλασσα και αέρα, ενώ είμαστε εγκλωβισμένοι, και είναι αυτοί που έχουν πέντε μέρες κλειστό στο αεροδρόμιο. Αυτά που κάνουν εδώ θα κάνουν παντού. Μπορούν αυτοί να βοηθήσουν ή να στηρίξουν κανέναν; μπορούν να στηρίξουν αυτοί την Ελλάδα ή τις αραβικές χώρες; Η πραγματική εικόνα βγαίνει και τη βλέπετε: δήθεν δημοκρατία, δήθεν ελευθερία, δήθεν πολιτισμένοι άνθρωποι. Ένα κράτος αχόρταγο, που έρχεται για σας, μετά από μας. Που συνομιλεί και συνεργάζεται με την Τουρκία, για να μην έχουν ψευδαισθήσεις κάποιοι ότι θα έρθει να σας βοηθήσει απέναντι στην Τουρκία.

 Ε λοιπόν, όχι! Δεν μπορεί εμείς όπως δεν μπορεί κι οι λαοί της Ευρώπης να γίνονται δούλοι του Ισραήλ!

Ζητάμε την Ελευθερία μας. Να έχουμε την ελευθερία μας. Επιτέλους. Η γενιά που έρχεται να μην είναι σκλάβοι. Να μην γίνουμε σκλάβοι.

Δε θελουμε ούτε φάρμακα ούτε φαγητό. Αυτό που θέλουμε είναι να μην τους δίνετε όπλα. Να μην κάνετε ασκήσεις μαζί τους. Εμείς είμαστε καλά. Να είσαστε κι εσείς καλά. Ξέρουμε τι περάσαμε και τι περνάμε συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εσείς καταλάβετε τι σας περιμένει και αγωνιστείτε από τώρα. Εμείς τον ελληνικό λαό τον ξέρουμε. Ας τον μάθει κι ας τον ακούσει κι η κυβέρνησή του».