Τη μαρτυρία μιας πρώην μαθήτριας του Αρσακείου για τον τρόπο που την προσέγγισε ο Δημήτρης Λιγνάδης δημοσιεύει ο αρθρογράφος, Κώστας Κωστάκος στο 2020mag.gr.

Όπως γράφει ο ίδιος: «Την Κυριακή το πρωί, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του προηγούμενου Σαββάτου και την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, επικοινώνησε μαζί μου μια παλιά μαθήτρια του Αρσακείου. Μεταφέρω εδώ την μαρτυρία της, με την διευκρίνιση ότι τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μου, αλλά δεν πρόκειται -εφόσον η ίδια δεν το επιθυμεί- να τα αποκαλύψω».

Σημειώνεται ότι μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega η υπουργός Πολιτισμού παρείχε για μια ακόμη φορά κάλυψη στον κ. Λιγνάδη υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες παρά το γεγονός ότι  εδώ και τρεις ημέρες έχει δημοσιευτεί στο 2020mag.gr ακόμα μια ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού το οποίο δεν κατονομάζει τον δράστη, ωστόσο αναφέρεται σε «γνωστό σκηνοθέτη του Θεάτρου».

Ακολουθεί η μαρτυρία που δημοσιεύει το 2020mag.gr:

Τη σχολική χρονιά 1990 – 91 ήμουν μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο Αρσάκειο Ψυχικού. Στο πλαίσιο του ανεβάσματος μιας σχολικής θεατρικής παράστασης («Η Τυχη της Μαρούλας» του Δημήτρη Κορομηλά), γνώρισα τον Δημήτρη Λιγνάδη, στον οποίο είχε ανατεθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου μας να επιμεληθεί την παράσταση. Συμμετείχα στην παράσταση και από τις πρόβες άρχισα να διαπιστώνω έναν πολύ έντονο εστιασμό του Δημήτρη Λιγνάδη σε μένα. Ήμουν 16 χρονών, και σε αντίθεση με άλλα κορίτσια της ηλικίας μου και συμμαθήτριές μου, δεν ήμουν αυτό που λέμε «σχηματισμένη γυναίκα» σωματικά, αλλά παιδί. Μια φορά, στο τέλος της σχολικής μέρας, μου ζήτησε να πάμε να μιλήσουμε σε ένα κοντινό πάρκο. Εκεί, κάτσαμε σε ένα παγκάκι, όπου άρχισε να μου λέει πράγματα που με μπέρδεψαν πάρα πολύ συναισθηματικά: μου απήγγειλε ποιήματα, μου μιλούσε για τα παιδικά του χρόνια και τη σχέση του με την οικογένειά του, μου έλεγε ότι με βλέπει σαν τη Λάουρα στο «Γυάλινο Κόσμο» και τον εαυτό του σαν τον Τομ, μου έλεγε ότι είμαι ξεχωριστή, μου έλεγε ότι δεν ήμουν σαν τις άλλες (αυτό το έλεγε περιφρονητικά για τα άλλα κορίτσια). Μου έλεγε ότι εγώ κι αυτός ήμασταν ίδιοι. Μου έλεγε ότι μ’ αγαπούσε. Στο τέλος μου έδωσε και την διεύθυνση του σπιτιού του και μου είπε ότι θα ήθελε να πηγαίναμε κι εκείνη την ώρα σπίτι του, αλλά είχε παράσταση. Μετά με χαιρέτησε παίρνοντάς με αγκαλιά. Τους επόμενους λίγους μήνες επανέλαβε πολλές φορές την πρότασή του να πάω στο σπίτι του, γιατί «με αγαπούσε».

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα

Λίγο νωρίτερα, ο σκηνοθέτης και μέχρι το Σάββατο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, σε δήλωσή του ανέφερε πως θα κινηθεί νομικά σε περίπτωση που υπάρξει σαφής «πρόκληση» σε βάρος του. Ο συνήγορος του σκηνοθέτη, ανέφερε πως υπάρχει ένα όργιο φημών το οποίο συνδέεται με τον Λιγνάδη, ωστόσο δεν έχει κληθεί ο ίδιος στη δικαιοσύνη και όταν αυτό συμβεί, θα αναλάβει νομικές πρωτοβουλίες.