Την αυτοψία και φωτογράφιση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον φράχτη στον Έβρο σχολίασε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τα επικριτικά σχόλια που έκανε εχθές και το ΜέΡΑ25.

«Αυτοψία» και φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Μας λυπεί βαθύτατα η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να ‘τιμήσει’ με την παρουσία της τον ‘φράχτη του Έβρου’», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Α΄ Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φίλης.

«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το ‘τείχος’, που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων», συμπληρώνει.

«Όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Έβρου».

«Η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές ‘συνηγορίες’ προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης ‘του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας’», επισημαίνει.

«Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο ‘φράχτης’ της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ν. Φίλης.

ΜέΡΑ25: Αποκρουστική και ντροπιαστική η εικόνα της ΠτΔ στον φράχτη του Έβρου