Καθρέφτης της έκτασης και της συστηματικής χρήσης ψευδών δεδομένων και δηλώσεων για να χτιστεί επικοινωνιακά το προφίλ μιας επιτυχημένης κυβέρνησης, την ώρα που η πανδημία σκοτώνει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό πολιτών και απειλεί τη χώρα με νέο λουκέτο, είναι τα όσα δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσπαθώντας να απαντήσει στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν για την καθυστέρηση επιβολής επαρκών περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η Όμικρον ετοιμάζεται να σαρώσει τη χώρα ενώ τα νοσοκομεία είναι ακόμη ασφυκτικά γεμάτα, ο κ. Γεωργιάδης «νίπτοντας τας χείρας του» πρότεινε να «μάθουμε να ζούμε με την πανδημία … θα φύγει όταν είναι να φύγει». Ήταν η παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τουλάχιστον για «τελευταία μίλια δεν θα ξαναπείτε; Τέλος», που έφερε τις σοκαριστικές δηλώσεις που ακολούθησαν.

«Τα “τελευταία μίλια” θυμάμαι τα είχε πει ο κ. πρωθυπουργός πριν τη Δέλτα» και περιέργως οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσαν ότι ήταν «στις αρχές του καλοκαιριού». Άλλος στο πάνελ διόρθωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί η συγκριμένη φράση ειπώθηκε στο πρωθυπουργικό διάγγελμα του Φεβρουαρίου 2021, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστερημένα επέβαλε περιοριστικά μέτρα, αποτυγχάνοντας να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας κυρίως στην Αττική που τελικά κόστισε σχεδόν 5.000 ζωές (και ενώ είχε προηγηθεί η τραγωδία των 4.200 νεκρών του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 κυρίως στη Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα, επίσης λόγω καθυστέρησης επιβολής μέτρων για να μην θιγούν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και η στρατιωτική παρέλαση).

«Το είπε πριν τη Δέλτα», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης, προσπαθώντας να συνδέσει χρονικά το «τελευταίο μίλι» Μητσοτάκη με μία εικόνα βελτίωσης, ενώ ειπώθηκε πριν το lockdown στην Αττική με τον τεράστιο αριθμό θυμάτων.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά «μακάρι να το ξαναπεί … όταν “πουλάς” τουρισμό και είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να “πουλάς” προς τα έξω, στους πελάτες, ότι είσαι υγειονομικά ασφαλής χώρα», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. Δηλαδή, νομιμοποίησε τις ψευδείς δηλώσεις σε πρωθυπουργικό διάγγελμα προς τους πολίτες, για άλλους σκοπούς της κυβέρνησης, πλην της ενημέρωσης των πολιτών! Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που έχει πολλάκις μεμφθεί άλλα πολιτικά συστήματα και ηγεσίες χωρών για τον τρόπο με τον οποίο ενημέρωναν τους πολίτες…

«Και αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού και όλη η στρατηγική μας είχε αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν στην Ελλάδα, έκαναν τζίρο, πήγαν καλά. Άρα, αφήστε τις ειρωνίες για τον κύριο πρωθυπουργό», απαίτησε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας παρατήρηση στη δημοσιογράφο, Μαρία Αναστασοπούλου, «υπενθυμίζοντάς της» ότι «οι επιχειρήσεις πληρώνουν τον ΣΚΑΪ για να κάνει εκπομπές».