Ανακοίνωση σχετικά με τις πρωινές της δηλώσεις ότι «θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρει: «Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Υπενθυμίζεται πως με απόλυση θα κινδυνεύουν όσοι δεν εμβολιαστούν μετά το διάστημα της υποχρεωτικής άδειας, προειδοποίησε η υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, όσοι εργαζόμενοι σε δομές δεν εμβολιάζονται, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δεύτερη φάση, οι εργαζόμενοι που εμμένουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν θα κινδυνεύουν με απόλυση.