Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου συναντήθηκαν οι αγρότες του Πηλίου, οι πλημμυροπαθείς από το Νέο Δέλτα, το Παλιό Λιμεναρχείο και άλλες γειτονιές του Βόλου, εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι που εξακολουθούν να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες, με αίτημα να γίνει προτεραιότητα η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού, η προφύλαξη της δημόσιας υγείας, να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής θωράκισης «και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Δημήτρης Κανελλής εκπρόσωπος του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών, κατήγγειλε ότι υπάρχει απουσία αντιπλημμυρικών έργων και ότι «μόνο με την αλληλεγγύη και τον ενωμένο αγώνα ο λαός μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα». Η Ρίτσα Κωτή εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας κατήγγειλε ότι υπάρχει ανυπαρξία μέσων, κονδυλίων, και ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής «που είχαν ως αποτέλεσμα μόνο στον νομό Μαγνησίας να χαθούν 4 ανθρώπινες ζωές, σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες, χωράφια και υποδομές να βουλιάξουν μέσα στη λάσπη και κάτω από τα νερά για μέρες, χιλιάδες οικογένειες…», ενώ κατέληξε πως «συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε με κάθε τρόπο τη στήριξη των πληγέντων και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους» Η Χρυσούλα Τασολάμπρου μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στον χαιρετισμό της μίλησε για «ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που με τις πολιτικές τους λογίζουν την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος…» και ζήτησε να προχωρήσουν η πλήρης και δίκαιη αποζημίωσή τους, η αποκατάσταση ζημιών και η θωράκιση της περιοχής μπροστά στον χειμώνα, η προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

«Αποδεικνύεται ότι όταν πρόκειται ακόμα και για έκτακτα επικίνδυνα φαινόμενα για το περιβάλλον, για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, το κράτος σε όλες τις βαθμίδες του είναι άφαντο. Όταν όμως πρόκειται για την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, τότε όλες οι υπηρεσίες και δομές και σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό γονατίζουν – υποκλίνονται μπροστά στο όφελος των ομίλων. “Βροχή” οι παχυλές επιδοτήσεις σε βιομήχανους και μεγαλεμπόρους, στους ενεργειακούς και κατασκευαστικούς ομίλους. Τότε γιατί δεν υπάρχει ασυνεννοησία; Το αντίθετο. Τότε όλοι, δήμος, Περιφέρεια, κυβερνήσεις, τρέχουν να “χωθούν”, να “συμβάλλουν”, για την “ανάπτυξή” τους για τα κέρδη τους. Γιατί όλοι τους δουλεύουν κάτω από το ίδιο δόγμα: οτιδήποτε δεν φέρνει κέρδος στο κεφάλαιο, δεν το κάνουμε!» ανέφερε στην κεντρική ομιλία, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.

«Τώρα, με τα νεκρά ψάρια που έχουν πνίξει τον Παγασητικό, για αυτό το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα, κανένας δεν είναι υπεύθυνος και όλοι τους μια χαρά παίζουν το παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών. Όλοι τους, κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή, δήμος, αλληλοκατηγορούνται. Από την άλλη, είναι στην πρώτη γραμμή, ώστε οι καταστροφές να γίνουν ευκαιρίες για κάποιους! Δεκάδες εκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις γέμισαν τις τσέπες των εργολάβων, τη ίδια στιγμή που οι πληγέντες περιμένουν ακόμη αποζημιώσεις, για να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, να ζήσουν. Ταυτόχρονα, έργα αναγκαία, για να μπορούμε να δουλέψουμε, για να μπορούμε να πηγαίνουμε στα χωριά μας, τα χωράφια μας και τις παραλίες μας, όπως δρόμοι, γέφυρες, η αγροτική οδοποιία, όπως στη Δράκεια, στη Ζαγορά στο Νότιο Πήλιο, σε όλη τη Μαγνησία, παραμένουν στα αζήτητα. (…) Στη Θεσσαλία, θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στους αγρότες έργα και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν ως αντιπλημμυρικά, όπως οι πρόσθετοι ταμιευτήρες στη λεκάνη απορροής του Πηνειού (π.χ. στο Μουζάκι, στην Πύλη, στην Ελασσόνα), το φράγμα της Συκιάς και η σήραγγα μεταφοράς του Αχελώου, μεγάλα φράγματα, όπως του Ενιπέα Φαρσάλων και της Πύλης – Μουζάκι κ.ά» προσέθεσε ο κ. Γεωργαδάκης.

«Πάνε την κουβέντα γύρω από την κατασκευή ενός αμφιλεγόμενου τεχνικά έργου, της περιβόητης σήραγγας της Κάρλας, ως “φάρμακο διά πάσαν νόσον”! Για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία δεν λένε τίποτα. Αλήθεια τι θα γίνει με τον ορμητικό Κραυσίδωνα που μας έχει πνίξει στον Βόλο τέσσερις φορές; Τι θα γίνει με τη γέφυρα στο Νέο Δέλτα και στον ΟΣΕ; Πώς θα σταματήσει να πνίγεται το Παλιό Λιμεναρχείο και η Νεάπολη; Τι θα γίνει στη Νέα Καλλιθέα που το Βαθύρεμα περνά μέσα από τα σπίτια; Ποια μέτρα παίρνονται στη Μηλίνα και στο Ν. Πήλιο για να μην ξανακαταστραφούν; Ούτε τα φρεάτια δεν καθαρίζουν!!!!Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες. Υπάρχει πολύτιμη πείρα» κατέληξε.

To thessaliatv.gr αναφέρει πως παρόντες στη συγκέντρωση ήταν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και ο Βασίλης Μεταξάς από το ΚΚΕ. Ο κ. Μεϊκοπουλος τόνισε, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ότι η Μαγνησία θα βρίσκεται στα απόνερα των καταστροφών για πολύ καιρό ακόμη και δυστυχώς θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη για να φτάσει ο νομός στο σημείο που βρίσκονταν πριν την καταστροφή, λέγοντας πως «δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει άλλο, δεν μπορούν οι επιχειρηματίες, δεν μπορεί το τουριστικό προφίλ της Μαγνησίας να συνεχίσει με αυτά τα αλλεπάλληλα πλήγματα ακόμη νωπά».Ο κ. Μεταξάς σημείωσε ότι «οι κινητοποιήσεις του κόσμου και οι αγώνες μόνο αυτές μπορούν να πιέσουν κυβέρνηση, Δήμο, Περιφέρεια ώστε να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανασυμβεί αυτό που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες. Έχουν τεράστια ευθύνη και απαιτούνται έργα αντιπλημμυρικά, έργα για την προστασία του Παγασητικού, της Κάρλας και του φυσικού περιβάλλοντος».