Σύμφωνα με εκτιμήσεις Περισσότεροι από 140.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής είχαν προσέλθει στις κάλπες μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής για να ψηφίσουν μεταξύ των έξι υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης) για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Πληροφορίες από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) αναφέρουν ότι η διαδικασία ψηφοφορίας διεξάγεται με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διαδικασία. Παράλληλα εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αγγίξει τις 300 χιλιάδες. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν ψηφίσει 212.000 πολίτες.

Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί στην Αυστραλία και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άνοιξαν και τα εκλογικά κέντρα σε Αμερική και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην κάλπη στην Αυστραλία, σε σύνολο 108 ψήφων, πρώτος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου και δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για τα αποτελέσματα θα υπάρξει γύρω στις 9 μ.μ. ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μια ώρα με το κλείσιμο της κάλπης (7 μ.μ.).

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σε δήλωσή του ότι: «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος».
Ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι «Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει». «Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα, πηγαίνετε να ψηφίσετε, η Αλλαγή είσαι εσύ», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».

Ο Χάρης Καστανίδης σημείωσε το εξής: «Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου. Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο», σημείωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε «Καθαρή εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία».

Και τέλος, ο Α. Λοβέρδος κάλεσε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελλήνες να πρσέλθουν στις κάλπες για να “πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά”.