Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημέρωσε ότι το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Σωματείου μαζί με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά θα συναντηθεί με τη διοίκηση της COSCO. Εκεί, όπως ανέφερε ο Μ. Μπεκρής, θα τεθούν τα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους για συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων. Μέτρα προστασίας που είναι άμεσα συνυφασμένα με την υπογραφή ΣΣΕ, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όπως τόνισε ο Μ. Μπεκρής, η πρόταση της διοίκησης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ είναι ότι εάν η διοίκηση της εταιρείας δεν ξεκινήσει τη λήψη των μέτρων αυτών από σήμερα, τότε θα υπάρξει κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Στην κινητοποίηση χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλαίσιο αιτημάτων των απεργίας

Με τη σημερινή 24ωρη απεργία το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ διεκδικεί:

– Κανένας εργαζόμενος να μην ξαναδουλέψει 12 ώρες και κόντρα βάρδιες.

– Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε συνεννόηση με το Σωματείο, με πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα.

– Τέρμα οι εργατικές ομάδες με μόνο 4 άτομα. Να είναι 6, γιατί έχουμε και πολλούς σακατεμένους.

– Άμεση σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

– Σε κάθε πόστο και ειδικότητα να υπάρχει εκπαίδευση από τους αρμόδιους φορείς.

– Κυρίως ζήτημα είναι τα μηχανήματα που λειτουργούν να είναι πλέον ασφαλή.

– Αυτά τα αιτήματα πρέπει να συνδεθούν με την υπογραφή ΣΣΕ για να είναι δεσμευτικά, με μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.