Σε ανακατάληψη του ιστορικού κτιρίου του θεάτρου «Εμπρός» κατέληξε η «γιορτή» που είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το θέατρο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων που φώναξαν και τραγούδησαν κατά της αυταρχικής εκκένωσης στην οποία προχώρησε την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, τραγούδια και συνθήματα, εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν έξω από το θέατρο έσπασαν τους τσιμεντόλιθους και αρκετοί εξ αυτών ξαναμπήκαν στο ιστορικό κτίριο.

Νωρίτερα έλαβε χώρα μεγάλη εκδήλωση, στο πλαίσιο δράσεων κατά της εκκένωσης και υπέρ της επαναοικειοποίησης του ιστορικού κτιρίου, που για μία και πλέον δεκαετία λειτουργεί και ανθεί ως Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, με μικροφωνική, συναυλίες και παρεμβάσεις.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και αφού οι τσιμεντόλιθοι της αστυνομίας γκρεμίστηκαν και το θέατρο απελευθερώθηκε, στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο facebook ανέβηκε κάλεσμα για την Κυριακή, με το οποίο απελευθερωμένο Εμπρός «καλεί τις φίλες και τους φίλους του να συνεχίσουν την υπεράσπιση του. Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος».