Αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και τουρκικό πυροβολικό πλήττουν θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυρίαρχη δύναμη είναι οι Κούρδοι των YPG. Οι κουρδικές δυνάμεις ανατίναξαν με τη σειρά τους μεταγωγικά οχήματα που ανήκουν στον FSA.
Οι Σύροι αντάρτες, με τη βοήθεια της Τουρκίας, προσπαθούν να καταλάβουν από τους Κούρδους, την πόλη Τελ Ριφάατ, την οποία οι τελευταίοι είχαν καταλάβει με τη βοήθεια της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας. Στόχος των ανταρτών είναι να αποτρέψουν τους Κούρδους από το να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ, βορείως του Χαλεπίου, από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς αυτό θα έφερνε ακόμη εγγύτερα την ενοποίηση των τριών κουρδικών καντονίων της βόρειας Συρίας.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει στην Τουρκία, ότι δεν θα επιτρέψει ούτε στους Σύρους αντάρτες να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ, καθώς αυτό θα αποτελούσε κίνδυνο για τα μετόπισθεν του συριακού στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ, στο Χαλέπι, οπότε προς το παρόν η πόλη παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.
Στο μεταξύ, μέτρα κατά της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος Άσαντ θα πάρει η ΕΕ, σε περίπτωση που δε σταματήσουν άμεσα τις “βάρβαρες” επιχειρήσεις τους στο Χαλέπι, προειδοποίησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Ζητούμε τη λήξη των επιθέσεων. Είπαμε ότι θα μπορούσαμε να επιβάλουμε κυρώσεις όχι μόνον κατά της Συρίας, αλλά και κατά όσων είναι σύμμαχοι και συνεργοί του καθεστώτος της. Αυτό αφορά τη Ρωσία», δήλωσε η 'Ανγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες.
Οι ηγέτες των χωρών – μελών της Ε.Ε. καταδίκασαν τη Ρωσία για τους θανάτους αμάχων από τους βομβαρδισμούς της στο Χαλέπι, ωστόσο, λόγω της αντίστασης της Ιταλίας, δεν τέθηκε θέμα νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr