Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι «κατ’ αρχάς, να πούμε ότι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθήθηκε μία διαδικασία λόγω πιθανής τέλεσης ενός συγκεκριμένου αδικήματος. Υπάρχει σχετική δικογραφία. Μιλάμε για μια προσαγωγή μετά από τα επεισόδια τα οποία συνέβησαν. Ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. Και το αν η προσαγωγή αυτή θα μετατραπεί σε σύλληψη, ποια θα είναι η κατηγορία, όπως σε κάθε αντίστοιχη υπόθεση, αυτό έχει να κάνει με το πώς θα αξιολογηθεί από τις Αρχές. Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει να τηρούνται και εφόσον παραβιάζονται, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία παρέκκλιση απ’ αυτό. Τηρούνται για όλους, απ’ όπου κι αν κατάγεται ο δράστης ή η δράστης ή τέλος πάντων όποια και αν είναι η πράξη αυτή που γίνεται. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και εφόσον υπάρχει το οτιδήποτε που γίνεται αντιληπτό, ακολουθείται άμεση διαδικασία. Και μάλιστα αυτό έγινε και με προσωπική παραίνεση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να δράσει άμεσα η Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, θα γίνει η σχετική προκαταρκτική έρευνα και με βάση τα πορίσματα της έρευνας αυτής θα έχουμε τις νεότερες ενημερώσεις».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω γνώση της δικογραφίας, υπήρξε μία συγκεκριμένη ενέργεια που διαπιστώθηκε από τις αρχές και μία συγκεκριμένη προσαγωγή. Δεν έχω μπροστά μου τη δικογραφία για τα ακριβή άρθρα του ποινικού κώδικα που θεωρείται ότι παραβιάστηκαν. Όταν θα έχουμε ακριβή εικόνα, θα σας ενημερώσουμε» απάντησε στο ερώτημα «ποιός νόμος παραβιάστηκε».

«Δεν γνωρίζω αν κατέβηκε η ελληνική σημαία. Έχω την εντύπωση ότι ανήρτησε την παλαιστινιακή σημαία και στη συνέχεια ανήρτησε την ελληνική σημαία, τουλάχιστον έτσι είναι ένας ισχυρισμός. Δεν θέλω να πάρω θέση αν συνέβη το ένα ή το άλλο. Προφανώς σε περίπτωση που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αν ο οποιοσδήποτε κατεβάσει την ελληνική σημαία και προσβάλλει το εθνικό μας σύμβολο τότε θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εφόσον αποδειχθεί οποιαδήποτε τέλεση ποινικού αδικήματος θα συμπαρασύρει και τη διαδικασία του ασύλου, δηλαδή της λήψης της αναστολής της κτήσης του ασύλου. Αν έχει τελεστεί, θεωρώ ένα πολύ απεχθές αδίκημα, με την έννοια ότι προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και κυρίως προσβάλλει τη μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι» απάντησε στο ερώτημα αν εξετάζεται η απέλαση του πρόσφυγα.

Το επίμαχο απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, την Τρίτη, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου έσπευσε να δηλώσει ότι «ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου.

Για «πράξη ντροπής για την χώρα και για κάθε δημοκρατικό πολίτη» κάνει λόγο σε ανάρτηση του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, για τη σύλληψη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή που ύψωσε μαζί με την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία.

Ανακοίνωση για τη δίωξη σε βάρος του 22χρονου Παλαιστίνιου που τοποθέτησε Παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική στην κινητοποίηση της 5ης Νοέμβρη εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για δίωξη μέσω χαφιέδικων μηχανισμών στα social media ενώ ζητούν να αποσυρθεί κάθε κατηγορία και να αφεθεί ελεύθερος.