Ένας τουλάχιστον εξ αυτών, είναι άνδρας που εμφανίζεται στην κάμερα με τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό στον κρόταφο, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις πληροφορίες ότι νεοναζί συνεργάζονται στενά με τις ουκρανικές δυνάμεις. Ο ίδιος καταγράφεται με πλήρη εξάρτηση μέσα σε ελικόπτερο να μεταβαίνει στην Μαριούπολη. Αργότερα φέρεται να τραυματίστηκε και να εκκενώθηκε από το σημείο πριν την παράδοση των υπόλοιπων.

Οι εικόνες δείχνουν διαδικασίες στρατολόγησης και οργάνωσης επιχειρήσεων στο δρόμο, ενόπλων με ανομοιόμορφο εξοπλισμό και οπλισμό, ενδεικτική της οργάνωσης ατάκτων και όχι μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Στο ίδιο βίντεο υπάρχουν αναφορές σε μαχητές που είχαν συνεχή δράση στην «μεθόριο» με τους ρωσόφωνους από το 2014 και στη συνέχεια ταξίδεψαν επί χρόνια στο εξωτερικό, πριν επιστρέψουν για να πολεμήσουν σε σημεία που οι ίδιοι επιλέγουν και η ουκρανική κεντρική διοίκηση τους το επιτρέπει.

Το ρεπορτάζ, ασχέτως της πολιτικής του διάστασης, αποτελεί μία σημαντική μαρτυρία για το τι συνέβη στην Μαριούπολη την τελευταία περίοδο της πολιορκίας της βιομηχανικής περιοχής Azovstal από τις ρωσικές δυνάμεις.