Το υπουργείο κατηγορεί την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και, παράλληλα, η Αθήνα … παραπατά σε επικίνδυνα μονοπάτια, υποστηρίζοντας ότι το θέμα μπορεί να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα. Χωρίς καμία αναφορά στο νεκρό προσφυγόπουλο, το ΥΠΕΞ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να μετατρέψει το θέμα σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Η ανακοίνωση
Το περιστατικό της προώθησης αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό & ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα (ανακοίνωση @GreeceMFA).

Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα.

Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης.